ciencias

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
DESCRIPCIÓ DELS CINC REGNES

1. REGNE DELS MÒNERES
Formen part d'aquest grup els cianobacteris, anomenats també algues cianofícies, i els bacteris.
Són els éssers vius més simples i mésantics. Són organismes microscòpics, unicel·lulars o colonials, amb estructura cel·lular procariota. La cèl·lula procariota té una organització molt senzilla, no té un nucli diferenciat.
2. REGNE DELSPROTOCTISTS
Aquest grup inclou bàsicament les algues i els protozous.
Són organismes unicel·lulars o pluricel·lulars, amb cèl·lules eucariotes (tenen nucli diferenciat i una organització més complexaque les procariotes). Els organismes pluricel·lulars, tot i que poden arribar a tenir grans dimensions, com en el cas de les algues, mai formen teixits diferenciats. És a dir, malgrat que externamentsemblin un individu, en realitat són un conjunt d'individus independents: no hi ha especialització, cada cèl·lula fa totes les funcions vitals. És un grup heterogeni en el qual hi trobem organismesautòtrofs i altres heteròtrofs. Tots ells són aerobis.
3. REGNE DELS FONGS
En aquest grup hi trobem els llevats, les floridures i els bolets.
Són organismes eucariotes amb cèl·lules que presenten unaparet cel·lular. Poden ser unicel·lulars, com els llevats, o pluricel·lulars però mai formen teixits. Gairebé tots són terrestres. No realitzen la fotosíntesi, tots són heteròtrofs.




4. REGNEVEGETAL
Són organismes eucariotes, pluricel·lulars, amb teixits diferenciats. Són autòtrofs, ja que gràcies a tenir clorofil·la poden realitzar la fotosíntesi. Les cèl·lules tenen una paretcel·lular de cel·lulosa. Mai no es desplacen activament. El regne vegetal es divideix en dos grans grups: les plantes amb flors i les plantes sense flors.

5. REGNE ANIMAL
Són organismes eucariotes,pluricel·lulars, amb teixits diferenciats. Heteròtrofs, necessiten consumir matèria orgànica. Excepte alguns que viuen fixats, la majoria es desplacen per buscar el seu aliment.
Aquest grup es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencia ciencia
  • Ciencia ciencia
  • Ciencia O Ciencias
  • Ciencias Ciencias
  • Ciencia o No Ciencia
  • la ciencia y las ciencias
  • Ciencias
  • Ciencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS