Circuito de montmelo

Páginas: 6 (1435 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2011
Informació Històrica del Circuit de Catalunya

Circuit de Catalunya

 

Ja en el parlament català s'havia aprovat una proposició (no era de llei) perquè els diferents organismes s'unissin per crear un circuit de velocitat. El 1992 Barcelona organitzaria els Jocs Olímpics, i es va pensar que calia fer un circuit a l'altura de les circumstàncies.

Aquests organismes es vanunir en Consorci al febrer del 89. Van ser la Generalitat Catalana, l'Ajuntament de Montmeló i el Reial Automòbil Club de Catalunya.

Així, el 24 de Febrer de 1989 es posava la primera pedra del que seria el Circuit de Catalunya. La inauguració oficial va tenir lloc el 10 de Setembre de 1991. Deu dies després, es disputaria allà la primera cursa oficial, el Campionat d'Espanya de Turismes.

Poc després, el 29 desetembre de 1991, la Fórmula 1 tornava a Catalunya (l'últim gran premi allí s'havia disputat 16 anys abans a Montjuïc). La victòria se la va endur Nigel Mansell pilotant un Williams-Renault. El mateix Mansell, que havia mantingut un bonic duel en aquesta carrera amb Ayrton Senna, va aconseguir el triomf també l'any següent.

El 1993 la victòria seriosa per Alain Prost. A més cal destacar que el1994 Espanya va tenir dues carreres a la Fórmula 1, ja que a Jerez es va córrer el Gran Premi d'Europa. Només un any més tard, el 1995, el circuit albergar a més un Gran Premi de motociclisme.

El circuit pertany a la Generalitat Catalana i és gestionat pel RACC. A més, és una de les seus en què es realitzen els entrenaments durant la temporada, de manera que tots els equips i pilots el coneixena la perfecció.

Des de 2001 fins 2004 (ambdós inclosos) Michael Schumacher va aconseguir quatre victòries en el circuit català, el que va suposar un total de sis (havia guanyat el 1995 i 1996). El pilot alemany és el més premiat en aquest traçat. Com anècdota, el 2004, després de la volta de formació, un espontani va saltar al circuit.

La victòria més afortunada de l'alemany es va produirl'any 2001. Mika Hakkinen liderava la carrera i estava a punt de proclamar-se primer pilot que aconseguia quatre victòries seguides a Montmeló. No obstant això en l'última volta i poc de finalitzar el Gran Premi, el motor Mercedes del finlandès es va trencar, deixant el liderat i la victòria a Schumacher.

El 2006 Fernando Alonso va guanyar a casa per davant de Michael Schumacher. Va ser laprimera victòria d'un espanyol en un circuit del seu país. Alonso va intentar revalidar victòria l'any següent, però un toc en els primers instants de carrera amb Felipe Massa va aigualir les seves opcions.

Aquest any, el 2007, s'havia remodelat en petits aspectes el circuit. Les millores van ser en concepte de seguretat, i es va introduir una nova xicana en la corba de l'estadi, en què es va reduirla velocitat. També hi va haver millores en instal.lacions i tribunes.

El triomf el 2008 a Montmeló va ser per Kimi Raikkonen, que amb el seu Ferrari va aconseguir la Pole Position, la victòria i la volta ràpida. A més aquesta cursa de 2008 va suposar l'últim Gran Premi en el qual va participar l'equip Super Aguri.

L'edició de 2009 es la porto Brawn Gp amb un doblet. La carrera la guanyoJenson Button, escortat pel seu company Barrichello al com perjudicar la seva estratègia de tres parades. El podi el complet Webber amb una gran carrera. Alonso terme cinquè.La carrera va ser avorrida, amb un accident en la segona corba en què es van veure involucrats 4 cotxes i amb un nou fracàs per a Ferrari, ja que el cotxe de Massa va estar a punt de quedar-se sense benzina en les últimes voltesde la cursa.

Mark Webber va ser el pilot que va dominar el gran premi de 2010. L'australià de Red Bull va marcar la Pole Position el dissabte i va vèncer també el diumenge.Després d'ell va arribar Fernando Alonso, que es va aprofitar d'una fallada de Vettel i un accident de Hamilton per arribar al podi. Al costat de tots dos va estar Sebastian Vettel. Per la seva banda, Alguersuari acabat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Circuitos
  • circuito
  • circuitos
  • circuito
  • circuitos
  • el circuito
  • circuito
  • Circuitos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS