Climes

Páginas: 4 (873 palabras) Publicado: 6 de abril de 2011
Descriviu la informació representada en el mapa i esmenteu la seva procedència:

És un mapa de la Catalunya on hi figuren totes les comarques d'aquest relleu. En diferens colors i formes hi hanrepresentats els diferents climes que hi ha a cada comarca.
Al Nord-Oest (a dalt de tot9 s'hi troba el clima subalpí i alpí, amb un color fosc. Amb ratlles verticals (més abaix) s'hi troba el climatemperat submediterrani.
Des del Nord-Est fins al Sud s'hi troba el clima representat amb una tontalitat més suau mediterrani litoral.
Finalment, al centre, tirant més cap a l'oest s'hi troba elclima mediterrani continental amb una tontalitat una mica més forta que l'anterior.

Aquesta font ha estat extreta del llibre “Geografia de Catalunya” de l'autor L.Solé Sabarís. Per tant és una fontsecundària ja que aquest mapa ha estat modificat per l'autor, senyalan-t'hi els diferents climes.

Expliqueu les diferències entre:

Clima Atlàntic temperat i continental mediterrani;

Elclima Atlàntic es caracterítza per temperatures suaus, tant en els mesos d'estiu com d'hivern, i precipitacions abundants durant tot l'any que poden sobrepassar els 1600 mm.

El clima ContinentalMediterrani es caracterítza per temperatures fredes a l'hivern i estius molt càlids, en els mesos d'hivern es formen intenses boires (1ª diferència), i precipitacions escasses 700mm (2ª diferència).Clima fred alpí i clima mediterrani litoral;

El clima fred alpí es caracterítza per temperatures fredes o molt fredes a l'hivern, amb intenses glaçades i precipitacions en forma de neu. Lesprecipitacions són abudants poden sobrepassar els 1000mm.

El clima mediterrani litoral es caracterítza per temperatures suaus a l'hivern i caluroses a l'estiu, a l'hivern no sol glaçar (1ª diferència). Lesprecipitacions són escasses, irregulars i centrades en els mesos de tardor i primavera 300-700mm (2ª dif.)

Clima mediterrani litoral i clima mediterrani continental;

Tant el clima mediterrani...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El clima
  • Clima
  • El Clima
  • Clima
  • climas
  • clima
  • El Clima
  • Clima

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS