CMC genética

Páginas: 5 (1185 palabras) Publicado: 11 de junio de 2013
1.
Gen és cada fragment de DNA que codifica la síntesi d’una proteïna. Al·lel és cadascuna de les variants que pot presentar un gen.
Els gens estan localitzats en els cromosomes.
Els individus diplonts tenen un parell de gens per a cada caràcter, l’un aportat pel pare i l’altre per la mare.
Els gens es representen per lletres. Els al·lels del mateix gen es representen amb la mateixa lletramajúscula o minúscula. Normalment s’usa la lletra majúscula per als al·lels dominants i la minúscula per als recessius.
Genotip: Constitució genètica de l’individu referida a un caràcter o conjunt total de gens. El genotip d’un individu es representa per dues lletres, corresponents als dos al·lels d’un mateix gen que posseeix.
Homocigòtic o pur. Individu que té els dos al·lels idèntics.Heterocigòtic o híbrid. Individu que porta els dos al·lels diferents.
2.
El material genètic de qualsevol organisme (procariota o eucariota) està sotmès a una sèrie de processos cíclics que asseguren la realització de les seues dues funcions essencials: (1) la transmissió entre generacions de la informació genètica amb fidelitat i (2) l'expressió d'aquesta informació genètica amb precisió perquè pugacomplir la missió per a la qual ha sigut seleccionada. Per tant, el cicle del material genètic comprèn tres processos: (1) replicació del material genètic per a la seua transmissió en còpies idèntiques a la descendència, (2) transcripció del material genètic que es transmet entre generacions per a sintetitzar el material genètic que assegura l'expressió de la informació en la cèl·lula i (3)traducció de la informació genètica de la forma d'àcid nucleic a la forma de proteïnes. Aquests tres processos ocorren independentment de quin siga la molècula transmisora principal de la informació genètica entre generacions (ADN en la majoria dels casos i ARN en el cas dels virus de ARN) i són essencialment iguals en procariotes i en eucariotes.
3.
1. És UNIVERSAL, doncs ho utilitzen quasi tots elséssers vius coneguts. Solament existeixen algunes excepcions en uns pocs triplets en bacteris.
2. NO ÉS AMBIGU, doncs cada triplet té el seu propi significat.
3. Tots els triplets TENEN SENTIT, bé codifiquen un aminoàcid o bé indiquen terminació de lectura.
4. Està *DEGENRADO, doncs hi ha diversos triplets per a un mateix aminoàcid, és a dir hi ha codons sinònims.
5. MANCA DE *SOLAPAMIENTO, elstriplets no comparteixen bases nitrogenades.
6. És UNIDIRECCIONAL, els triplets es lligen en el sentit 5´-3´.
4.
La insulina humana es produeix per enginyeria genètica
La diabetis es tracta amb insulina obtinguda per enginyeria genètica, un medicament biològic idèntic a la insulina humana. Va ser el primer medicament biotecnològic, i s'usa amb èxit des dels anys '80.
La biotecnologia estàpresent en la vida quotidiana, i ofereix els seus beneficis. La salut humana és un dels aspectes que s'ha vist afavorit a partir dels avanços científics assolits en les últimes dècades. En l'actualitat, la vida de milions de diabètics en el món depèn de la insulina humana recombinant, una hormona fabricada mitjançant tècniques d'enginyeria genètica.
5.
El PGH és el primer gran treball coordinatinternacionalment en la història de la Biologia. Es proposa determinar la seqüència completa (més de 3000 ·106 parells de bases) del genoma humà, localitzant amb exactitud (cartografia) els 100.000 gens aproximadament i la resta del material heridatari de la nostra espècie, responsables de les instruccions genètiques del que som des del punt de vista biològic. Realment, la qual cosa cridemProjecte Genoma és el terme genèric amb el qual designem una sèrie de diverses iniciatives per a conèixer al màxim detall els genomes no solament d'humans, sinó d'una sèrie d'organismes modele de tots els dominis de la vida, tot la qual cosa s'espera que done un impuls formidable en el coneixement dels processos biològics (des de l'escala molecular fins a l'evolutiva) i de la fisiologia i patologia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la revolucion genetica CMC
  • HUELLAS GENETICAS Cmc
  • Cmc
  • cmc huellas geneticas
  • CMC: Redes: Genètica i evolució
  • Genetica de CMC
  • Cmc
  • CMC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS