"Col.Leccionants Moments" Mª Carmen Díez

Páginas: 5 (1232 palabras) Publicado: 29 de enero de 2013
RESSENYA
LLIBRE:
“COL·LECCIONANT MOMENTS”




curs: 3º MAGISTERI INFANTIL
ASSIGNATURA: desenvolupament DE LES HABILITATS LINGÜÍSTIQUES i la seua didàctica.
curs acadèmic: 2007-2008





DÍEZ NAVARRO, Mª Carmen. Col·leccionant moments. Barcelona: A. M. Rosa Sensat, 2000, 144 pp.

Mari Carmen Díez és mestra, especialista en educació infantil i coordinadora pedagògica de l’EscolaInfantil “Aire Libre”, d’Alacant, i membre del Consell de Redacció de la revista “Infancia”, de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Aquesta autora participa habitualment en activitats de formació del professorat i col·labora en diverses publicacions pedagògiques.
A més, és autora de diversos llibres sobre educació infantil, en els que narra i analitza les seues experiències amb els xiquets/es:“La oreja verde de la escuela”, “Poesías por alegrías”,entre altres. També ha escrit llibres de poesia i ha col·laborat amb altres autors.

Les bases de la seua acció pedagògica són: l’escolta als xiquets/es, les relacions entre els alumnes i els mestres, la participació de les famílies, el desenvolupament emocional, la valoració de l’ambient, l’experimentació i la creativitat, eixos vitalsque donen un autèntic sentit a la pràctica educativa. A més, cal destacar que la seua manera de treballar és excel·lent, perfecta. Mª Carmen és una professional amb totes les paraules, és a dir, és el tipus de mestra que tots voldríem arribar a ser.

En el llibre, Mª Carmen Díez ens presenta un àlbum de la seua classe de 5 anys. És una col·lecció descriptiva dels moments escolars viscuts, de lesexperiències vitals que passen a l’escola. En aquestes experiències, els xiquets i la mestra queden retratats en l’activitat de créixer.
L’autora, explica tant les sensacions dels xiquets com les d’ella mateixa.
És important destacar que és necessari que els xiquets/es parlen del que senten en totes les situacions que es donen al aula , però, sobretot, en el tema del canvi d’etapa perquè és unasituació difícil per a ells i comporta un canvi molt gran en la seua vida.
Aquesta reflexió està relacionada amb la crítica a la institució escolar d’abans que l’autora fa, ja que anys enrere, els mestres tenien una metodologia memorística i freda, sense tindre en compte els sentiments dels alumnes, perquè sols importaven els coneixements. Gràcies a persones com Mª Carmen, l’enfocament del’educació infantil ha canviat de forma radical, valorant aspectes en l’aula que són rellevants per al desenvolupament integral dels alumnes (com l’ambient, la comunicació...).

El llibre està dividit en diversos apartats: uns capítols reflecteixen mostres d’alguns projectes desenvolupats a l’escola. En altres capítols, d’una manera pròxima i a poc a poc, l’autora ens deixa veure aquelles petites cosesque sovint passen inadvertides entre el conjunt de quotidianitat d’una classe. Per últim, altres capítols ens parlen d’aspectes de caràcter curricular i els processos d’ensenyament-aprenentatge. Per altra banda, cal destacar que el llibre ens fa pensar en la importància de les col·leccions en els processos de formació i els d’ensenyament- aprenentatge.

El pròleg, ens fa recordar experiències dequan érem menuts.
D’aquesta manera m’adone de les diverses utilitats que tenen coses que són tan senzilles i tot allò que d’aquestes es poden aprendre d’una manera divertida i amena (inconscientment i indirectament) i que també ajuden a desenvolupar certes capacitats i habilitats (és com una mena de joc: individual o en grup) ja que seguint amb el mateix exemple, era com una mena d’eïnes en lesquals es fomentava i desenvolupava certs aspectes com l’autonomia, la responsabilitat, la col·laboració i l’ajuda d’adquisició d’hàbits.

Gràcies aquesta autora m’he adonat que hi ha coses que no li donem el valor formatiu que ens pot aportant tenint-lo (jo mai havia pensat que col·leccionar cromos fóra tan productiu per a la formació d’una persona). A més, aquest costum afavoreix a què els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carmen Diez
  • Carmen Díez De Rivera
  • Moments
  • carmen
  • carmen
  • Carmen
  • carmen
  • Carmen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS