Comentari August de Prima Porta

Páginas: 3 (545 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2013
DOCUMENTACIÓ GENERAL
L’autor és desconegut. Va ser creada l’any 19aC. Té un estil Romà imperial i estava feta de bronze. Era un escultura exempta, es a dir, que podíem veure’l de qualsevol direccióy la seva tipologia era dempeus. L’escultura era policromada i feia 2.04 metres d’alt aproximadament.
Aquesta escultura va ser trobada a la vil·la romana Ad Gallinas Albas de Primar Porta a Roma,que era propietat de Lívia. Ara, actualment, està guardada al Musei Vaticani a Roma. El tema és: August representat com a emperador gloriós.
Aquesta estàtua és una còpia de marbre de l’estàtua debronze anterior. Ens mostra, com revelen els peus descalços, l’entrada a l’Olimp de l’emperador August.
ANALISI FORMAL
Aquesta estàtua va ser trobada a les excavacions que es van fer l’any 1863 a PrimaPorta, una localitat al nord de Roma.
August surt representat amb el braç dret alçat com a signe d’autoritat, ja que era l’emperador. August porta una cuirassa molt cenyida amb relleus que marquenles seves victòries militars. També com podeu veure tenia el peu dret avançat, que és el que suporta tot el pes i té el peu esquerre endarrerit.
L’artista que va fer aquesta obra vol remarcar elmoviment d’August amb el contrapposto. Aquesta escultura es compara amb la de Dorifor perquè tots dos troben igualment l’equilibri. Durant el període d’August els artistes grecs feien un gran realisme enles cares.
L’expressió d’august demostra, malgrat tot, que es tracta d’un ésser humà i comunica serenitat. August era molt representat per això n’hi ha més de vuitanta representacions d’August endiversos moments de la seva vida.


INTERPRETACIÓ
CONTINGUT I SIGNIFICACIÓ
L’estàtua original, va ser esculpida per commemorar el començament de la Pax Augustea amb la pacificació d’Hispània i laGàl·lia. August, al morir, va ser divinitzat i la seva dona, Lívia, es va convertir en la seva sacerdotessa. Com hem dit abans, aquesta escultura ens mostra a August quan ja era a l’Olimp.
Al centre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario Augusto Prima porta
  • comentario Augusto de prima porta
  • Comentario de la escultura de Augusto de Prima Porta
  • Comentario Augusto de Prima Porta
  • Augusto de prima porta
  • Historia del arte
  • Historia De La Obra Augusto De Prima Porta
  • Analisis obra august prima porta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS