Comentari Beat Supervivent

Páginas: 2 (412 palabras) Publicado: 8 de enero de 2015
El poema “Beat supervivent” pertany al llibre “el cor quiet” de Josep Carner, publicat a l’any 1925, situat en la seva tercera etapa, la de maduresa.
Josep Carner pertany al moviment noucentista in’és un important referent, com a característiques d’aquest moviment trobem que és d’ideologia catòlica, el més important és la ciutat, seguint el model de polis grega i és partidari de laprofessionalització de l’intel·lectual i de millorar a través del classicisme.
En aquest poema s’explica l’enyorança del temps passat, que utilitza per comparar com vivia a la seva joventut, recordant els bonsmoments que passava amb els amics i com viu ara, explicant que s’ha fet gran i que les coses han canviat en poc temps per tothom.
Les accions són narrades durant la nit “mitjanit. Enllà dorm el meufill” a casa del protagonista, on viu amb la seva família “el meu fill, ma filla i missenyora”. El personatge principal és el narrador, però també trobem a la seva família “el meu fill, ma filla imissenyora” al inici del poema, on ens explica que dormen, als seus amics durant el seu relat “debatre amb els amics”, quan recorda els bons temps d ela seva joventut i també es dirigeix al jovent“Joventut, fadrinatge, us allunyeu” i diu que s’estan perdent moltes coses. D’ell sabem que ja és gran “els primers cabells blancs lluen subtils” i és qui ens explica els fets, per tant és un narrador internen primera persona “Em plac en ma sobirania”. El tema principal del poema és el record dels temps passats “la memòria torna a mon volt”; l’enyorança de la joventut del protagonista, que contrasta ambla actualitat “ara que els primers cabells blancs lluen subtils”.
Aquest poema és un poema narratiu, que ens explica en tres estrofes uns fets, cada estrofa té una finalitat: a la primera ensintrodueix la situació en la que viu, ala segona ens explica els temps passats, i a la tercera contrasta la seva joventut amb la joventut del seu moment. El poema està escrit en vers, consta de tres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BEAT
  • beat
  • Beatos
  • Beato
  • Supervivencia
  • Supervivencia
  • supervivencia
  • Supervivencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS