Comentari capitol 1 "invitació a la sociologia"

Páginas: 2 (417 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2010
PARÀGRAF ESCOLLIT:
Si aquestes imatges que hem anat considerant comporten totes una dimensió d’allò que abans anomenàvem “desfàs cultural”, bé n’hi ha d’altres que són de creació més recent i quetenen a veure amb l’evolució més recent de la sociologia. Una d’aquestes noves imatges és la del sociòleg com a recopilador d’estadístiques sobre el comportament humà. Per dir-ho així, el sociòlegesdevé aleshores una espècie d’escolanet de l’ordinador. És l’individu que es passeja pel món amb un qüestionari d’enquesta sobre l’aixella, que es passa les hores entrevistant gent triada a l’atzar, i queen tornat cap a casa passa totes les dades a un munt de fitxes perforades, que posteriorment són introduïdes a la maquineta. Per a fer això disposa, òbviament, de personal abundat, i d’un pressupostmés abundós encara. La imatge s’acaba d’arrodonir amb la convicció que els resultats de tot plegat són una pura fotesa, una reformulació en termes erudits d’allò que tothom sabia ja de bell antuvi. Hiha una bona definició lapidària del sociòleg, que diu que és l’individu capaç de polir-se cent mil dòlars per tal de descobrir la sopa d’all.

COMENTARI:
Ens trobem davant d’un fragment delcapítol 1 del llibre “invitació a la sociologia”, publicat per primera vegada al 1963 pel teòleg i sociòleg Peter L. Berger, nascut a Itàlia al 1929 i actual professor de sociologia y teologia a laUniversitat de Boston.
Aquest paràgraf l’he triat perquè explica molt bé una de les imatges que, avui en dia, té la societat sobre un sociòleg. Aquesta imatge és la de confeccionador d’estadístiques a travésde l’elaboració d’una sèrie d’enquestes formulades a l’atzar a la gent del carrer, disposant de molt de personal per fer-ho i amb l’ús de massa diners per, a la fi, arribar a resultats que ja essabien abans de fer aquestes estadístiques. Es a dir, una de les imatges que té el món sobre el sociòleg és la d’una persona que utilitza milers de dòlars tan sòls per a arribar a conclusions obvies....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum Capitol 1; Invitació A La Sociologia
  • Invitació a la sociologia
  • Invitació a la sociologia. capitol 1.
  • sociologia capítol 2
  • Comentari Capítol 60 Tirant Lo Balanc
  • Invitació a la sociologia
  • Invitació a la sociologia
  • Invitaci N Operador Maquinaria 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS