Invitació a la sociologia. capitol 1.

Páginas: 2 (494 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2011
INVITACIÓ A LA SOCIOLOGIA

1. LA SOCIOLOGIA COM A DISTRACCIÓ PERSONAL.

En aquest primer capítol, Peter L. Berger ens fa una introducció del que la societat entén pel terme “sociologia”,les diferents professions a les que erròniament s’associa el treball d’un sociòleg i l’objectiu principal que ha de tenir un professional en aquesta matèria.
Primer, compara els sociòlegs amb elspsicòlegs o els treballadors socials donant a entendre que són aquells que es preocupen pels altres, que treballen directament amb persones i personalitats. No obstant, un sociòleg no penetra tant enuna persona com ho pot fer un treballador social ja que el seu objectiu no és posar una solució a un problema personal, sinó observar i desxifrar un problema social comú i informar sobre això.
Diuque és una bona base pels que vulguin estudiar sociologia que tinguin aquesta convicció personal de voler entendre els demés i estudiar els diferents comportaments humans, però sempre s’ha de fer d’unamanera ètica, ja que si s’utilitza de manera malèvola, ja no estaria dins un àmbit sociològic, sinó més aviat danyí. També fa la comparació amb un assistent social al·legant que en un principi vancomençar treballant amb una relació directa amb les persones i integrant-se en les seves societats, però actualment s’han mecanitzat i actuen de manera psicoanalista. Entra en el terreny delsestadístics, aquells que de manera mecànica vol extreure un resultat i unes dades, més aviat orientatives, del que és la societat i en què està interessada. No vol tampoc que es relacioni aquesta professió ambla del sociòleg real, però entén que en molts casos, sigui una de les sortides més fàcils i viables actualment per poder sortir endavant amb uns estudis de sociologia.
Finalment, dona una definicióde sociòleg anomenant com a un “tipus ideal” , és l’individu interessat en comprendre la societat d’una manera disciplinada i desinteressada, sense posar en joc els seus prejudicis, interessos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari capitol 1 "invitació a la sociologia"
  • Invitació a la sociologia
  • sociologia capítol 2
  • Invitació a la sociologia
  • Invitació a la sociologia
  • Invitaci N Operador Maquinaria 1
  • Invitació a la sociologia
  • Invitació a La Sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS