Comentari de Mar i Cel

Páginas: 4 (892 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
Sandra Real Lavado
2n Batx B


COMENTARI DEL FRAGMENT ACTE III, ESCENA IX
DE MAR I CEL, D'ÀNGEL GUIMERÀ

Àngel Guimerà va néixer a Santa Cruz de Tenerife l’any 1845 i va morir a Barcelona el1924. Era fill de mare canària i pare català, i va viure fins als vuit anys a les illes Canàries. L’any 1853 es va traslladar al Vendrell i més tard es va traslladar a Barcelona. De seguida vaaprendre la llengua catalana i es va adaptar a la cultura del país. Va ser fundador i director de la revista La Renaixensa. Va començar escrivint poesia i més tard es va dedicar al teatre, on va assolir unèxit rotund.
La seva producció teatral es caracteritza per la repetició de certs elements que presenten similituds amb aspectes de la seva vida, com l’origen fosc i estrany d’alguns personatges, elfet de que viuen en espais que els resulten aliens i que són en part rebutjats i se senten mestissos. Un fracàs amorós el va marcar fins al punt de deixar de banda qualsevol relació amorosa id’idealitzar la dona com a mare.
Es pot agrupar en tres etapes:
L’etapa inicial va ser plenament romàntica, i hi destaquen les tragèdies històriques, la més important és Mar i Cel, escrita l’any 1888.
Lasegona etapa va representar la consolidació de Guimerà com a dramaturg. Va sintetitzar elements procedents del romanticisme i del realisme. És l’època de la seva trilogia mes famosa: Maria Rosa (1894),Terra baixa (1897) i La filla del mar (1900). Les tres obres presenten un triangle amorós amb un desenllaç tràgic.
En la tercera etapa va intentar adaptar-se als nous corrents imperants, el naturalismei el modernisme. Aquí va escriure L’aranya (1906) i La santa espina (1907).

L’argument de l’obra se situa al vaixell d’uns corsaris comandat per Saïd. Aquests acaben d’atacar un vaixell cristià, iporten un carregament de presoners rumb a Alger. Blanca i Saïd, representant el bàndol cristià i musulmà respectivament, s’enamoren, però no podran viure el seu amor amb normalitat.
Aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar I Cel (Comentari)
  • Mar I Cel Comentari
  • Comentari fragment Mar i cel
  • Comentari escena Mar i Cel
  • Comentari De Text Mar I Cel
  • comentari mar i cel
  • Mar i Cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS