Comentari De Text Mar I Cel

Páginas: 3 (634 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
Jaime Castillo Luque

Comentari de text: Mar i Cel
El comentari que faré és de l’escena XIX de l’obra Mar i Cel, una obra escrita per Àngel Guimerà(1845-1924) a l’any 1888, situada a laRenaixença.
Es tracta d’una obra de gènere teatral i d’un subgènere que és la tragèdia romàntica, com podem observar durant tota l’obra, ja que utilitza un llenguatge dramàtic i romàntic. Els símbols de l’obrasón el Mar, representat per Saïd perquè és pirata i el Cel, representat per Blanca ja que anava camí de ser monja. Aquesta metàfora s’utilitza perquè el Mar i el Cel només s’ajunten a l’horitzó, cosaque representaria la mort per a ells.
El tema de l’obra és una observació sobre com dues persones de creences diferents són capaces d’estimar-se, deixant les seves diferències a un costat, en aquestcas la religió i la manera de viure.
L’escena XIX presenta un diàleg en el qual participen en Saïd, Blanca, Carles i Ferran. L’escena comença amb una acotació que explica que Saïd és al camarot ipuja per les escales, però, en veure a en Ferran, Carles i els seus, torna a baixar ràpidament i fugint d’ells ja que el volien matar. Continua amb crit de Blanca i amb Carles i Ferran expressant laseva alegria per haver-se apoderat del vaixell com diu Ferran: “La nau és nostra”. Saïd expressa la seva ràbia i veiem una acotació que explica un moviment que fa ell com per tornar a pujar, és unmoviment desafiant. Ferran diu: “A ell!” com per anar a atacar-lo i matar-lo i Saïd torna a anar-hi desafiant-los i dient que el matin.
Aquí és quan intervé Blanca, interposant-se entre Saïd i el seu parei cosí dient: “Vida per vida”. És aquí on veiem com estima Blanca a en Saïd que fins i tot es juga la vida per ell.
Carles, seguit per els soldats també va a per ell, però, Blanca amenaça al seu paredient que és mataria amb el punyal, finalment els soldats retrocedeixen indignats, com Carles i Ferran.
Aquesta és una escena important a l’obra perquè és quan els cristians s’apoderen del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Mar I Cel
  • Mar I Cel (Comentari)
  • Mar I Cel Comentari
  • Comentari de Mar i Cel
  • Comentari fragment Mar i cel
  • Comentari escena Mar i Cel
  • Comentari De Text, Mar I Cel
  • Comentari de text , Mar i Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS