Comentari de text Mar i Cel: escena VII, acte III

Páginas: 4 (1000 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013
Mar i Cel
Comentari de text
Escena VII, acte III

Aquest fragment se situa a l’escena VII de l’acte tercer de Mar i Cel una obra que va ser escrita per Àngel Guimerà, nascut al 1845 els paresdel qual eren català i canària respectivament. Va introduir els ideals del moviment tant literari com nacionalista La Renaixença i pertanyia al moviment literari del Romanticisme. Va rebre el prestigióstítol i premi conegut com Mestre del Gai Saber. Va començar escrivint poesia i al llarg de la seva vida com escriptor, va passar per tres etapes literàries. Mar i Cel pertany a l’etapa romàntica,quan Pitarra era un dramaturg reconegut del teatre còmic de l’època. En aquest comentari tractaran els següents aspectes: la situació del text i els personatges a l’obra; les parts en les quals esdivideix l’escena; i un anàlisi de personatges, llenguatge i de l’escena en sí en aquest ordre.

El tema d’aquesta escena és “La confessió de Blanca”: Carles i Ferran baixen als camarots a on Blanca estroba cuidant l’entrada perquè ningú entri, i amenaça amb llevar-se la vida amb el punyal si intenten qualsevol cosa. Ferran reté als soldats y Blanca confessa el seu amor per Saïd degut a l’insistènciadel seu pare.
El text se situa als camarots, l’únic escenari que hi serà present a tota l’obra des de l’inici fins al final de la mateixa degut a que l’autor pertanyia al Romanticisme a on fa servirun tret característic d’aquest moviment literari que és el desenvolupament de les obres en un mateix lloc; un únic espai. En aquesta escena apareixen set personatges: sis de presencials, que sónCarles, Ferran, Blanca, Guillem i dos soldats. Saïd és el setè personatge no-presencial: “i penso en ell”. En aquest fragment hi ha unes quantes acotacions d’expressió: “aterrada”; d’acció: “los soldatsse queden en los últims graons de l’escala”; i de direcció: “a part”.
L’escena es pot dividir en dues parts: a la primera part Carles es mostra autoritari però tranquil. Ferm en les seves decisions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari escena Mar i Cel
  • Comentari De Text Mar I Cel
  • Comentari De Text ''Mar I Cel'' Escena Xii
  • Comentario Mar I Cel
  • Mar I Cel (Comentari)
  • Mar I Cel Comentari
  • Comentari de Mar i Cel
  • Comentari de Mar i cel Acte segon escena 13

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS