Comentari de text, maria rosa, acte ii, escena

Páginas: 3 (522 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2012
Comentari de text: Maria Rosa, d'Àngel Guimerà

Acte II, escena 5.

Aquesta escena és extreta del segon acte de l'obra Maria Rosa d'Àngel Guimerà. És un drama realista però té influències tantde la tragèdia, pel seu final, com del naturalisme, pel determinisme que causa l'entorn en els personatges.
Va ser representada per primer cop el 1894 simultàniament a Barcelona i a Madrid i va serescrita per encàrrec de l'actriu María Guerrero.

El fragment en concret ens situa ,bàsicament, en un punt sentimental entre els dos protagonistes, Marçal i Maria Rosa, però també en el conflictesocial ja que els personatges es troben redactant una carta pel conflicte de les quinzenes; això ens condueix a una estructura dividida en tres parts. Inicialment, ell intenta treure el tema del seu amorperò ella el defuig defensant que sempre portarà dol “per dins” pel seu difunt marit Andreu; la segona la trobaríem quan tornen a centrar-se en la carta, i mentre l'home dicta ella escriu, ja que toti ser dona és l'únic personatge alfabetitzat; però finalment, a la tercera part, Marçal és sincera de tot dins d'aquest dictat i Maria Rosa el rebutja a contracor.
En l'escena només hi tenen paperdos personatges; aquesta parella que tot i l'atracció que senten un per l'altre sembla que sempre hi ha quelcom que els impedeix estar junts. Ella se'ns presenta nostàlgica i fidel a l'Andreu peròalhora contradictòria negant-se a si mateixa l'amor que sent per Marçal ja que ho veu com una traïció al seu marit. Ell, en canvi, és molt més directe, ja no amaga els seus sentiments i es sinceradeixant veure aquesta passió, fins i tot obsessió, per la noia, dient que l'estima més que res en el món. Ells sempre estan presentes en els conflictes sentimentals de Maria Rosa, són els dos vèrtexsinvariables dels dos triangles amorosos que es formen al llarg de l'obra.

Sobre l'espai no en dona cap indicació, podem deduir que estan a l'interior d'una casa ja que estan redactant una carta i, a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text Mar i Cel: escena VII, acte III
  • Comentario De Texto: La Guirnalda De Rosas
  • Comentario de texto: maría encadenada
  • Comentari de text d'un fragment de Maria Rosa (1894), d'Àngel Guimerà
  • Comentario Texto De El Publico Ultima Escena
  • Resum del 1er acte de maria rosa (àngel guimerà)
  • Comentario de texto "Esclavas" Rosa Montero
  • Comentario de texto Tóxico de Rosa Montero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS