Resum del 1er acte de maria rosa (àngel guimerà)

Páginas: 6 (1374 palabras) Publicado: 9 de enero de 2012
Maria Rosa – Resum

Acte I

Escena I

Al mig d’una carretera Gepa prepara una sopa per a ell i un noi que acaba de conèixer pidolant per la ciutat, en Badori. Aquest noi acaba de passar 4 mesos a l’hospital per un tifus. Mentre sopen Gepa li explica que li diuen així perquè era el nom del seu fill, qui si es deia així i en morí la gent va començar a dir-li a ell.

Escena IIEntren a l’escena en Quirze i la Tomasa (germà i cunyada de Maria Rosa), un matrimoni amb tendència a discutir però ben avinguts. El matrimoni té amistat amb Gepa. Badori continua a escena i comença a agafar confiança amb ells, ja que interromp les discussions del matrimoni i la resta no dubta en parlar obertament de temes privats en la seva presència. Quirze pregunta per la seva germana a Gepa iacte seguit pregunten per el seu marit, l’Andreu qui han empresonat a Ceuta acusat d’un homicidi. La conversa avança i apareix en ella en Marçal, qui ens presenten com a millor amic d’Andreu però que ara festeja la seva dona, Maria Rosa.

Escena III

Arriba Marçal al “sopar” amb noticies de l’Andreu; qui ha agafat la mania de no voler menjar i dir que vol morir. El grup en assabentar-se pensaen la gran pena que això provocarà a Maria Rosa i decideixen no dir res i fer cas omís de les noticies. El grup segueix parlant de l’assassinat del capatàs, i de que l’Andreu mai havia donat la impressió de ser capaç d’una cosa així. El fil de la conversa molesta a Marçal qui decideix canviar el tema tot i que Tomasa i Quirze encara fan preguntes sobre la nit en que morí el capatàs. Marçal faintenció de marxar però el matrimoni i Gepa el pressionen per a que contesti les preguntes i ell respon fomentant la idea de que Andreu es l’assassí.

Escena IV

Maria Rosa sorprèn el grup parlant del seu marit i ella el defensa relatant de nou el que passà aquella nit a casa seva; Arribà l’Andreu a casa sense fer gaire bona cara i desprès de que Maria Rosa preguntés li explica que s’haviabarallat amb Ramón, el capatàs, i que havia rebut una garrotada al cap. En assabentar-se ella li posa a l cap a la falda i li curà la ferida del cap, després marxaren a dormir i fou al matí següent quan de ben matí trucaren a la porta uns mossos d’esquadra i un jutge que en obrir la porta registraren i qüestionaren a la parella i arrestaren a l’Andreu. En presentar-lo davant del cadàver del capatàsell es posà a tremolar i l’arma del crim, un ganivet, que li havien posat a les mans caigué a terra. Això va ser suficient per al jutge que afirmà per la seva reacció que ell era el culpable.

En acabar el relat maria Rosa cau abatuda i trenca el plor, mentrestant Tomasa no para de posar el dit a la ferida tot i les advertències del seu marit que vol protegir a sa germana. Un cop més MariaRosa s’alça per anar a estendre la roba i defensa la memòria del seu marit, jurant també venjança al veritable culpable del crim (ella està convençuda de la innocència del seu marit).

Escena V

Després de la dramàtica sortida d’escena de la Maria Rosa el grup valora com rebrà la notícia de que l’Andreu ha caigut malalt i acaben per decidir de no dir-li res per por a que caigui en depressió.A l’última part d’aquesta escena torna Maria Rosa i demana a en Marçal de quedar-se amb ella un moment per a poder parlar sols.

Escena VI

Maria Rosa li comenta a Marçal que vol fer un viatge a Ceuta per veure l’Andreu, però a Marçal li desagrada la idea i la dissuadeix dient-li que és impossible per a ella de fer el viatge. Després d’això Marçal diu a Maria Rosa que s’hauria de distreurei fer altres coses que no nomes pensar en l’Andreu, a qui taxa d’assassí del capatàs. Després d’això Maria Rosa defensa a l’Andreu i la idea del seu viatge dient que ella se’l estima sigui o no culpable, Marçal respon a això dient-li que se’n oblidi perquè no el tornarà a veure mai més amb un cert to de rebia detectat per la Maria Rosa. Arrel d’això ella comença a sospitar que Marçal no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Àngel guimerà: maria rosa
  • Comentari de text, maria rosa, acte ii, escena
  • Angel Guimerà
  • ANGEL GUIMERÀ
  • angel guimera
  • Àngel Guimerà
  • Resumen Sobre Rosa Maria Alfaro
  • Angel guimera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS