Comentari història de l'art - interior holandès i

Páginas: 3 (731 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2011
1 – DOCUMENTACIÓ GENERAL

Autor: Joan Miró
Cronologia: 1928
Tipus d’obra: Pintura.
Estil: Surrealisme.
Tècnica: Oli.
Localització: Museu d’Art Modern (MoMa), New York.

2 – CONTEXT HISTÒRICL’”Interior Holandès I” de Joan Miró és una pintura molt representativa del que van ser les primeres obres pictòriques del surrealisme, un moviment que, als seus inicis, havia estat principalmentliterari. El surrealisme sorgeix a París per fer front al moviment purista o “purisme”. La Primera Guerra Mundial i l’esclat de la Revolució a Rússia van repercutir al panorama artístic amb un “retorn al’ordre”, és a dir, un retorn dels valors d’equilibri i harmonia i d’un ideal de bellesa basat en unes normes de perfecció. Això va implicar una revalorització de l’art naturalista, encara que noacadèmic –l’art acadèmic havia quedat definitivament obsolet.
D’altra banda, el gran impacte del cubisme havia comportat un predomini d’estils artístics basats en la geometria l’objectivitat, com el jaesmentat moviment purista, el neoplasticisme i l’estil de l’Escola de la Bauhaus a Alemanya.
L’horror de la guerra, i amb ell la constatació que la raó i el progrés s’havien posat al servei de ladestrucció, de la barbàrie i de l’explotació; va donar lloc a l’aparició, en territoris no afectats directament per les hostilitats, d’un moviment radicalment diferent de la resta: el Dadà. Els dadaistesreivindicaven la imaginació i l’atzar com a únics recursos creatius vàlids. Aquesta rebel·lió contra una modernitat racional, ordenada i eficaç, tingué continuïtat amb el surrealisme, que es definí coma alternativa al naturalisme i al purisme.

3 – COMENTARI DE L’OBRA

3.1 Estil
El surrealisme parteix del moviment Dadà, però perd la seva càrrega nihilista. Manté el to de rebel·lió i l’ataccontra l’art tradicional.
Els somnis són considerats l’expressió directa de la ment inconscient.
Miró va reduir els objectes i les figures a la seva essència, cercant una aproximació a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari De Text Història De L'Art- Erecteon (En Català)
  • interior holandes
  • iNTERIOR hOLANDÈS
  • Interior Holandes
  • Història de l'art. Renaixement, Barroc, Neoclassicisme i Realisme
  • Història De L'Art, Tema 1 Excercicis I Solucions
  • Historia de l'art
  • historia de l'art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS