COMENTARI PERE MARCH

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2015
COMENTARI PERE MARCH
La poesia trobadoresca és d’una rígida estructura, no s’admeten cap tipus de llibertats. El llenguatge en el que s’escriu és el resultat de diverses parles occitanes. És unapoesia formal però al mateix temps es poden distingir clarament dos estils dins d’aquesta: el trobar clus que tendeix a fer ús de conceptes i rimes més complicades i el trobar lleu que era e d’expressiósenzilla.
El compliment o no compliment de les estrictes normes de la lírica trobadoresc, va originar la divisió d’estils segons la temàtica. Aquests estils són: cançó, sirventés, plany, balada,pastorel·la, alba, dansa i debat.
Poc a poc els autors començaren un procés de desprovençalització, procés lent i gradual. De les obres escrites estrictament en provençal, es passa progressivament a unprovençal ple de catalanisme, fins que amb Ausiàs March s’arriba a un us del català lliure de formes occitanes.
Les manifestacions culturals es van desenvolupar a protecció de les corts i tenien uncaràcter cortesà, classista i conservador. En el segle XIV els poetes provençals es movien a l’entorn de les corts reials.
Una vegada Occitània passa al domini dels francesos, la decadència de laliteratura occitana serà definitiva.
El 1323 uns poetes burgesos de Tolosa, van crear el Consistori de la Gaia Ciència destinat a premiar poesies en llengua provençal, però no va aconseguir retornar elprestigi inicial.
A la segona meitat del segle XIV, es dona una lleugera influencia de la poesia italiana i de la cortesana francesa, dels que destaquen Pere March i Jaume March.
Pere March i el seu germàJaume March eren membres d’una família que va progressar des de la ciutadania fins a la petita noblesa militar. La seua dedicació literària ens ofereix un conjunt d’obres representatives de l’art poètici la mentalitat del moment. Pere dicta sirventescos morals i ascètics on es dedica a blasmar costums cortesans. L’obra de Pere March està profundament arrelada a la cort ducal de Gandia. Els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentari ausias march
  • Comentari Ausiàs March
  • comentario poema Ausias March
  • Comentario lectura Pere Marqués
  • Guia per al comentari de text
  • Comentario Estilos De Vida En El Per
  • PLANTILLA Per Entregar El Comentari
  • comentario literario de juan quijote de la marcha

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS