Comentario Ciudadano Kane

Páginas: 9 (2223 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
Orson Welles l’any 1941 va dirigir, escriure, produir i protagonitzar la pel·lícula nord-americana Citizen Kane (Ciudadano Kane a Espanya), estrenada per RKO Pictures. Es considera una de les pel·lícules més importants de la història del cinema, gràcies a la seva innovació en la música, la fotografia i l’estructura narrativa. Es pot dir que gràcies a Welles va néixer el cinema modern. A la sevapel·lícula hi consten infinitat de tècniques com els flashbacks, salts continus en el temps, veus en off, plans-seqüència, travellings, encadenats i plans aeris. La direcció del cineasta va ser impressionant i, no només a nivell tècnic, a nivell artístic també.
Citizen Kane es situa en un context històric d’una Europa que es trobava enmig de la Segona Guerra Mundial. Per altra banda, els EstatsUnits es mantenia a part però estava a punt de patir l’atac de les tropes japoneses a Pearl Harbor. Respectivament, el naixement del nazisme a Alemanya i del feixisme a Itàlia, havien generat un conflicte en el qual els Estats Units s’hi veia embolicat. Els EUA no sabien si mantenir-se al marge del conflicte, de manera que la població no sabria el que succeïa a la resta del món, o si era preferibleintervenir en el conflicte amb la finalitat d’aconseguir influència política i poder econòmic.
Charles Foster Kane, protagonitzat pel mateix Orson Welles, és la figura manipuladora que personificava als mitjans de comunicació als EUA en aquells temps. El personatge està basat en William Hearst, un magnat de la premsa nord-americana. L'objectiu de la seva campanya era vendre el major tiratgepossible sense tenir en compte la veritat o l’objectivitat de la informació que es transmetia, ja que no hi havia veritables líders d'opinió que filtressin la informació publicada.
El film ens mostra la manera com, els mitjans de comunicació, a la dècada de 1940, pretenien convertir-se en la veritat social, publicant la informació que consideraven més convenient per a una societat que creia que elsmitjans de comunicació de masses sempre tenien la raó.
Centrant-nos més en els valors que apareixen durant el transcurs de la pel·lícula, aquesta ens mostra una sèrie de valors que són bastant interessants d'analitzar. En el film s’explica la història d'un home, que quan li arriba l’hora de morir es dóna compte que ha tingut de tot a la seva vida, menys amor i afecte. Durant la seva vida sempre hatingut algun obstacle que li ha impedit ser feliç del tot. Gràcies als records de personatges i de les narracions d'històries que aquests van viure amb el protagonista, podem observar com era la vida que va tenir Kane des del seu naixement fins al dia de la seva mort. Podríem dir que el personatge principal no és un personatge pla, sinó que més aviat es tracta d’un personatge esfèric ja quepateix una sèrie de canvis i evolucions al llarg del film.
Pel que fa a la meva opinió, crec que Welles vol que aconseguim entendre el canvi de personalitat que pateix Kane des del principi del relat fins al final d’aquest, i crec que el director ho aconsegueix d'una manera impecable. El canvi es produeix de forma progressiva, com sol passar gairebé en moltes altres pel·lícules i fins i tot en moltespersones. L’ambient que crea el director en el qual es relacionen els personatges i el comportament que té Kane cap a aquests personatges fa que la pel·lícula sigui més comprensible per a l’espectador. A banda d’això, l’aparença física del protagonista va evolucionant al mateix temps que el seu caràcter. Podem observar un exemple que defineix això a la perfecció, a l'etapa en què està casat ambSusan. Durant aquesta etapa es pot observar com ella tot just està envellint, mentre que a la cara de Kane hi apareixen diverses arrugues i ja se li veuen els cabells blancs. L’intenció de Welles era fer veure al públic, que el personatge estava cansat i que cada dia se li feia més pesada la càrrega d'aparentar ser un home fort. En el fons l'únic que Kane volia, era que algú l’acceptés tal com era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciudadano Kane
  • Ciudadano kane
  • El ciudadano kane
  • Ciudadano Kane
  • Ciudadano Kane
  • El Ciudadano Kane
  • El ciudadano kane
  • Ciudadano Kane

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS