Como midió erastotenes el radio de la tierra

Páginas: 4 (860 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2013
 Com va mesurar Eratóstenes ?

http://www.youtube.com/watch?v=HxqcicG_Rro

Eratòstenes, nascut a Cirene l'any 284 abans de Jesucrist , i mort a Alexandria als 92 anys, va ser el primer científicde la història de la Humanitat a mesurar amb bastant precisió, la circumferència del nostre planeta. Era una època en què molt poca gent pensava que el món no era pla com una taula .

Però, com hova fer . En què es va basar per fer la mesura del radi de l'esfera terrestre?

Eratòstenes va viatjar cap al sud, i va observar que a Siena (l'actual Assuan ), en el solstici d'estiu, un palvertical no projectava cap ombra, i el sol il · luminava l'aigua dels pous, al migdia, ja que es trobava en el CÉNIT.
El zenit és el punt més alt del cel, situat a sobre dels nostres caps, formant 90 ° ambl'horitzó, i es denomina migdia local al moment en què el Sol es troba més proper al zenit. Això no passava a Alexandria, ja que ell coneixia molt bé que, aquest mateix dia, el Sol formava un anglede 7 º amb el zenit.
Com s'observa en el dibuix, aquest fet s'explica si la Terra és esfèrica i el Sol es troba a gran distància de nosaltres ( i els seus raigs ens arriben pràcticament paral · lels). Per tant, la distància Siena - Alexandria ( mesura per un equip de mensuradores de terreny ), que va resultar ser de 5.000 estadis ( uns 800 km ) , equival a 7 ° del perímetre terrestre . Simultipliquem aquesta distància per 360 ° / 7 °, el perímetre terrestre calculat per Eratóstenes va resultar ser uns 41.000 km, valor molt pròxim al autèntic valor de 40.000 km .



Figura 1

Doncs, vapensar, senzillament, que dues estaques clavades verticalment a terra, a una distància de diversos quilòmetres, sobre un mateix meridià, farien ombres diferents una mateixa hora en virtut de lacurvatura de la superfície del planeta.

Els angles que formen els raigs de sol amb la direcció de l'estaca són:

a1 = arctan (s / d) a2 = arctan (s '/ d')

Sent s 'l'ombra de cada estaca sobre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Como Midio La Tierra Erastotenes
  • Como se midio la tierra
  • Como medir el radio de la tierra
  • como podemos medir el radio de la tierra
  • como se midio la tierra por primera vez
  • Como medir el radio de la tierra
  • COMO MEDIR EL RADIO DE LA TIERRA
  • Radio de la Tierra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS