Comparació de dos paisatges

Páginas: 4 (755 palabras) Publicado: 1 de enero de 2014
Interpretar un paisatge: Plaça Catalunya.
Segle XIX:
Actualitat:








Les dues fototgrafies mostren la imatge de la plaça de Catalunya. Actualment, una de les plaçes més cèntriques iimportants de la ciutat de Barcelona, ja que és el punt central d’on parteixen importants vies de la ciutat, com ara la Rambla, el passeig de Gràcia, la rambla de Catalunya, les rondes de laUniversitat i de Sant Pere, el carrer Pelai i l'avinguda del Portal de l'Àngel (gran artèria comercial de la ciutat i antiga porta de les muralles); fet que comporta que també sigui una de les plaçes mesrecorregudes de Barcelona. Està situada entre el nucli antic ( Ciutat Vella ) i el districte de l'Eixample .
La primera fotografía ens mostra una imatge actual de la plaça i en canvi la segona ensmostra com era la plaça al segle XIX; fins a mitjans d’aquest segle, la plaça Catalunya era esplanada o zona rural situada a les afores de les muralles de la ciutat, just al davant d'una de les portesprincipals, des d'on sortien varis camins que anaven dirigits cap a les poblacions dels voltants; això va convertir “plaça catalunya” en un lloc ideal per situar-hi mercats a l'aire lliure i per tant, vaesdevenir un punt important de la vida de la ciutat. Posteriorment es van enderrocar les muralles i es va començar a construir l'eixample.
Plaça Catalunya destaca sobretot per la seva dimensió( jaque és una plaça que ocupa unes cinc hectàrees) i perquè està rodejada d’edificis monumentals. Podríem destacar també que la seva grandària i el seu disseny aporten un toc de modernitat i elegància a laplaça: els bancs perfectament col·locats de manera circular al centre de la plaça, les grans fonts situades al voltant d'aquesta zona central on hi trobem també una espècie de dibuix en forma deestrella, el gran nombre d’escultures noucentistes ubicades a l’atzar(entre elles el monument a Francesc Macià) i finalment la vegetació que hi podem trobar i que dona vida a la plaça.
Les activitats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparació dos ordinadors i explicacio cd
  • COMPARACIO N LA HISTORIA DE LOS DOS HERMANOS Y EL RELATO DE CAI N Y ABEL
  • comparaci+o
  • paisatge agrari
  • Comparació traduccions
  • Comparacio Filosofia
  • Comparacio Fotos
  • Comparacio Etnografies

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS