Comparativa Amb D’altres Països Amb Tlc Amb La Ue. Efectes En La Economia

Páginas: 2 (288 palabras) Publicado: 8 de agosto de 2012
Comparativa amb d’altres països amb TLC amb la UE. Efectes en la economia
A través d'un acord comercial amb la Unió Europea, Colòmbia equipararà les condicions decompetència amb altres països en especial amb Mèxic i Xile, països amb TLC amb Europa que ja es beneficien de un tractat similar. Ambdós països, tenen perfils exportadors similars aColombia, basats en commodities mineres i petrolíferes. També amb una forta industria manufacturera,

Estudis comparatius analitzen els efectes dels TLC’s i ressalten elsefectes positius del flux comercial. El comerç total entre Mèxic i l’UE va créixer en una mitjana anual de 9.9% abans del tractat i a un 13.20% després del tractat . No obstant,la dinàmica de Mèxic amb la resta del món va ser decreixent. Per a un anàlisis sense el petroli i derivats obtenim el flux comercial total a preus constants de 2008 esmultiplicà per 2 en el període 1999-2008. Les exportacions de la UE augmentaren més que les importacions.

Xile augmentà en un 238% les exportacions cap a la Unió Europea ensegüents 5 anys, després de l’entrada en vigor 2003, mentre que les importacions ho feren a un 118%. S’ha de tenir en compte el augment del preu de les commodities exportades per Xilecom coure i alumini.

Els països perden ingressos via duanes per la reducció d’aranzels però dinamitza l’economia i permet diversificar l’oferta, comprar de bens d’equip itransferència de tecnologia que milloren la productivitat i milloren les condicions laborals. L’UE se’n beneficia també per ampliar mercats per a productes manufacturatsd’alt valor agregat i importar matèries primes més barates. Mèxic, Xile i Colombia augmenten amb el TLC l’exportació de bens de major valor agregat i alt contingut tecnològic.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • economia amb
  • AMB
  • FINAL AMB
  • SOC AMB
  • Inf amb
  • Contaminacion Amb
  • creixer amb tu
  • legislacion amb

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS