Comunicació oral

Páginas: 74 (18367 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2010
COMUNICACIÓ ORAL

Centre de Selecció i Formació

Ajuntament de Barcelona

CONTINGUT: Fabio Gallego ADAPTACIÓ, CORRECCIÓ I TRADUCCIÓ: Marta Marin DISSENY GRÀFIC: Núria Gallifa COORDINACIÓ: Angeles Paredes EDICIÓ: Centre de Selecció i Formació

Barcelona, novembre de 1997

COMUNICACIÓ ORAL

COMUNICACIÓ ORAL

Índex

Índex

Sobre la guia Unitat 1. La comunicació. Les 4 etapes delprocés comunicatiu Primera etapa: inici Segona etapa: connexió Tercera etapa: il·lustració Quarta etapa: conclusió Unitat 2. Etapes per a una preparació eficaç. Els mapes mentals Unitat 3. Qualitats que ha de tenir el missatge. L’ús del llenguatge Unitat 4. Com activar l’estimulació emocional a través del discurs Unitat 5. Tècniques per augmentar la persuasió Unitat 6. Comprovacions finals itècniques d’autocontrol Conclusió Bibliografia

3 5 8 16 22 28 31 39 51 57 65 73 75

COMUNICACIÓ ORAL

3

Sobre la guia

Sobre la guia

La guia que tens a les mans té com a objectiu ajudar-te a preparar qualsevol tipus de presentació davant del públic. Si bé aquest material no esgota totes les possibilitats d’aprenentatge sobre el tema, sí que et presenta els fonaments bàsics peraconseguir elaborar un tema mitjançant una presentació entenedora i estructurada que tingui en compte tant el contingut com la forma amb què s’emet el missatge. El ventall d’informació que hi trobaràs abasta tècniques diverses que tenen incidència en totes les etapes del procés comunicatiu, des de la preparació a l’autocontrol necessari per aconseguir exposar un tema amb seguretat i sense un excessiunerviosisme. La guia està estructurada en 6 unitats que ofereixen un desenvolupament progressiu del tema, és per això que et recomanem que segueixis l’ordre de les unitats tal i com es presenta.

La Unitat 1 té com a objectiu principal aconseguir una familiarització en les 4 etapes que componen el procés comunicatiu del discurs oral.

Objectius

La Unitat 2 ajuda a adquirir les eines ncessàriesper aconseguir una preparació eficaç del tema que s´ha de presentar. La Unitat 3 es centra en les qualitats bàsiques que ha de tenir un missatge i en l’ús eficaç del llenguatge en una comunicació oral. Les Unitats 4 i 5 estan dedicades a oferir tècniques per aconseguir la implicació del públic en el missatge que s’emet mitjançant l’estimulació emocional i la persuasió. Finalment, La Unitat 6 exposales tècniques bàsiques d’autocontrol a la vegada que ofereix una llista exhaustiva de comprovacions finals perquè puguis avaluar l’eficàcia de les tècniques apreses i l’èxit en la seva posada en pràctica.

COMUNICACIÓ ORAL

4

Sobre la guia

Exercicis

Al final de cada unitat hi ha una proposta d’exercicis el resultat dels quals podrás comentar periòdicament amb el tutor.

Quan vegisaquest signe vol dir que l’activitat que se’t proposa ha de ser enregistrada.

Per dur a terme l’exercici final, tindràs la possibilitat d’enregistrar-te en video en el procés d’oferir una presentació davant de públic.

Recorda

Cada unitat té, a més, un recordatori sobre els aspectes que cal tenir sempre presents sobre el tema tractat.

La combinació de l’estudi amb la realització delsexercicis, l’anàlisi de material enregistrat i el canvi d’idees amb el tutor t’ajudaran a fer presentacions davant del públic d’una manera més eficaç, entretinguda i persuasiva.

COMUNICACIÓ ORAL

5

Unitat 1

Unitat 1

– La comunicació – Les 4 etapes del procés comunicatiu
• Estudiar els elements que intervenen en la comunicació davant d’un públic. • Aprendre a analitzar i aplicar ambeficàcia les 4 etapes del procés comunicatiu. • Aprendre a tenir domini sobre el llenguatge no-verbal • Adquirir habilitat en la tècnica de fer preguntes

Objectius
Què s’entén per comunicació

El procés comunicatiu és un intercanvi actiu entre dos o més interlocutors. Encara que la voluntat per comunicar sigui una actitud bàsica, no n’hi a prou per assegurar una veritable comunicació. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comunicació Oral
  • Te cnicas de comunicacio n oral
  • Comunicaci N Oral
  • Comunicació i Expressió Oral
  • LA COMUNICACI N ORAL
  • Comunicaci N Oral
  • COMUNICACI N ORAL Y ESCRITA
  • TALLER COMUNICACI N ORAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS