Comunicación

Páginas: 2 (401 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2011
* Reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la socialització primària i en la secundària d’acord amb els principis i conceptes del corrent constructivista:

Avui en dia als mitjans decomunicació se’ls hi atorga un principi d’autoritat com si tot el que fos emès per la televisió, premsa, ràdio, etc. tingués la veritat absoluta, però com podem veure en els principis delconstructivisme la veritat és relativa ja que no es pot conèixer una realitat independent del subjecte que l’observa.

Els mitjans de comunicació tenen molta influència sobre la socialització primària perquèaquests obren una finestra al món als individus en creixement, com per exemple la televisió amb la programació infantil la qual intenta, a part d’entretenir, donar uns valors morals per aquells nens queestan interioritzant rols i actituds de tot el que els rodeja. Un altre exemple important seria la publicitat, com que aquesta té un missatge curt, ràpid i impactant i els nens tenen un tempsd’atenció limitat, això els atrau. Amb tot això i més mitjans audiovisuals, com els videojocs, poden a part d’observar, aprendre i interioritzar actituds, assajar com ser un membre de la societat.
Podríemdir, la programació infantil d’avui en dia com Hanna Montana incita a l’acceleració del creixement, ja que mostra una nena amb la vida i capacitats de decisió d’una persona adulta. I en la publicitatdirigida als nens (sobretot ara que s’acosta nadal) ens trobem exemples semblants, ja que aquesta té mètodes per atraure’ls, com posar objectes més petits que el producte que volen vendre perquè elsinfants ho comparin, entre altres.

Per tant el paper dels mitjans de comunicació en la socialització primària seria el de ser un recolzador dels bons valors morals del nen per ser un bon membre de lasocietat a la vegada que una finestra al món social i així estimular la seva capacitat de ser socialitzats.

En canvi en la socialització secundària la influència dels mitjans de comunicació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comunicacion
  • Comunicacion
  • Comunicacion
  • Comunicacion
  • Comunicacion
  • Comunicacion
  • Comunicacion
  • Comunicacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS