Conceptes Escola Esducació Mestres...

Páginas: 8 (1940 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2011
CONCEPTES D’ESCOLA, MESTRE, EDUCACIÓ I INFANT.

Nom dels estudis i del centre: GRAU DE PRIMÀRIA.
Facultat de psicologia, cièngies de l’educació i
de l’esport Blanquerna (FPCEE).
Universitat Ramon Llull.
Nom de l’assignatura: Processos i contextos educatius I
(Antropologia de l’educació).
Nom de la professora: Criach, Francesca (Queca).
Cognoms i nom: Ramos Segura, Lorena.
Curs: 1r.d’educació primària. M, B. (2011-2012)
Data: Dimarts 11 d’Octubre del 2011.

Índex:

Introducció. . . . . . . . . . Pàg. 4
Concepte d’escola. . . . . . . . . Pàg. 5
Concepte de mestre. . . . . . . . . Pàg. 8
Concepte d’educació. . . . . . . . Pàg. 9
Concepte d’infant. . . . . . . . Pàg. 10
Conclusió. . . . . . . . . . Pàg. 11
Bibliografia i webgrafia. . . . . . . . Pàg. 12Introducció:
Aquest treball, tracta de realitzar una definició sobre cada concepte (escola, , mestre, educació i infant). Aquests conceptes, es realitzaran amb ajuda de diferents llibres (Va de mestres, El tono de la enseñanza, la pedagogía contra Frankenstein), diferents documents (Ser infant avanç d’ara, Més enllà de la qualitat, ensenyar o aprendre) i un re documental (pensant amb els altres) totsaquests, recomanats per la professora Francesca “Queca” Criach.

Concepte d’escola:

L’escola ha de ser aquell espai compartit on es puguin assajar formes de convivència socialment útils i necessàries . És un centre on les persones interactuen amb els propòsit d’implicar-se en activitats d’aprenentatge.
Existeixen dos tipus d’escoles. L’escola transmissiva i l’escola constructiva.
De l’escolatramissiva, podem dir que es basa en tres propòsits fonamentals, per començar, el nen no sap i va a l’escola per aprendre, en segón lloc, el professor sap i va a l’escola per ensenyar a qui no sap, i finalment, la intel·ligència és un buit que s’omple progressivament per l’acumulació de coneixements. Aquesta escola considera que tots els alumnes són iguals, no sap acceptar la diversitat. S’endefensa i la rebutja amb una recerca progressiva d’homogeneïtat i igualtat. Tendeix a excloure a nens minusvàlits de les aules “normals”, proposant-los un nou criteri d’igualtat. Aquesta institució, no pot acceptar una confrontació amb el que succeeix fora de l’escola, ja que el plantejament és el que “el nen no sap”. S’impedeix al nen portar a l’escola la seva experiència. Aquest principi deseparació té vigència en relació amb la cultura: l’escola es manté al marge del debat, de la recerca, de les revisions; considera acceptable només allò que es pugui dir: “és cert”. El mecanisme principal que permet el pas dels coneixements és la transmissió de qui sap a qui no sap. La lliçó és l’exemple més representatiu d’aquest procediment. No preveu cap intercanvi horitzontal entre els nens, ja queno hi ha intercanvis útils entre els que no saben. Per aquesta raó, els nens/es d’intercanvi horitzontals es censuren com a molèstia o copia. L’esquema que regula la programació de les lliçons és indicat pel tercer pressupòsit. La distància dels continguts proposats respecte de l’experiència del nen, la lliçó basada en la novetat i la sorpresa, garanteixen i defensen el rol de professor com elque sap. L’avaluació escolar, com a mestrament de l’alumne, és conseqüència directa d’aquests postulats. El psicòleg escolar justifica la separació i la selecció, assumint la tasca de trobar estratègies adequades per a la rehabilitació i la integració dels nens indicats pel mestre. L’investigador sempre ha treballat de bon grat a l’escola, sobretot a causa del fet que l’escola és una reservaimportant de subjectes, on és fàcil elaborar mostres

complexes, fer un seguiment dels mateixos subjectes al llarg de diversos anys. Sovint, la recerca científica s’ha ocupat també del procés educatiu.
De l’escola constructiva podem extreure, que es basa en propòsits diferents que a l’escola trasmissiva: en primer punt, el nen sap i va a l’escola per reflexionar sobre els seus coneixements,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conceptos de violencia escolar
  • conceptos de curriculum escolar
  • CONCEPTOS Y RAZONES DE LA INTEGRACION ESCOLAR
  • Conceptos De Orientación Escolar
  • MESTRO
  • mestre
  • Mestro
  • MESTRO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS