conceptos básicos

Páginas: 11 (2740 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2014


CONCEPTES BÀSICS
Enunciat

1. La funció bàsica de qualsevol empresa és generar valor, riquesa o utilitat, és a dir, es basa en obtenir com a resultat del procés productiu uns béns o uns serveis amb més valor o més utilitat que les dels recursos econòmics emprats en la seva obtenció. L’empresa Ideataca ha arribat a crear valor en els seus productes, ja que s’ha convertit en un delsreferents en el desenvolupament de videojocs i aplicacions per múltiples dispositius mòbils, web i xarxes socials. En l’últim any ha apostat pel desenvolupament enfocat a l’ iPhone i l’ iPad.
Però tornem al tema principal, el fet que Ideateca creï valor en els seus productes ho ha aconseguit mitjançant la presència de la seva empresa en blogs especialitzats, com per exemple els que utilitza Appel,també en la compra d’anuncis en Inmobi o Admoy, el fet d’aparèixer en les pantalles de l’App Store o sortir en la portada d’iTunes perquè com a firma Knörr, el seu fundador, “són la visibilitat total”. Amb tot això intenten crear-se un espai privilegiat en el món de les noves tecnologies, creant productes d’èxit en el mercat. A més, per tal de crear aquest valor és important aparèixer als tops depopularitat, que fan que l’aplicació vagi pujant de posicions. Però per sobre de tot cal remarcar la gran importància i suport que Appel pot donar a l’empresa a crear aquet valor.
Tal com afirma el seu fundador, la tendència és que les apps siguin gratis totalment, d’aquesta manera el valor no s’aconseguirà directament del pagament dels jocs, sinó més aviat del seu rendiment econòmic mitjançantla publicitat.
Actualment, Ideateca es troba en plena expansió i compta amb oficines a Silicon Valley, a més d’oferir els seus productes per tot el món. El fet de generar aquest valor, riquesa o utilitat als seus productes, també l’ha portat a llençar el Programa de Publishing que comporta la distribució i comercialització de jocs per a particulars. D’aquesta manera, aquelles aplicacions creadesper individus que no poden subministrar-se el seu propi projecte, el fet de que la distribució la faci Ideateca li atorga un cert valor des del principi. Aquí es veu reflectit un cop més la riquesa que presenten els seus productes.
Pel que fa al seu model de negoci, podríem afirmar que es tracta d’una empresa amb un sistema racional, és a dir, orientada cap a finalitats determinades i oberta, jaque es troba en interacció amb l’entorn. No podem prescindir del context exterior, ja que l’empresa ha de crear productes seguint les tendències tecnològiques del moment, i amb certa previsió cap al futur d’aquest creixement tecnològic. A més, veiem que els seus objectius són molt concrets, per això rebutjaríem la idea de que fos un model de negoci natural.

2.
a) Quins avantatges té el fetque coincideixin o es concentrin en la mateixa persona la propietat i la gestió de l'empresa? Què fets poden motivar que se separi la propietat de la gestió?

Alguns dels avantatges que presenta aquest fet serien: rapidesa en prendre decisions, agilitat en posar en marxa noves estratègies, canvis organitzatius, etc. El que podria motivar a que se separi la propietat de la gestió, serial’expansió o creixement de l’empresa que requerís capitals externs d’altres empreses, amb la qual cosa posaria de propietaris a altres persones, encara que només fos una part de l’empresa concreta de la qual parlem.


b) Classifica a Ideateca segons la seva estructura de propietat, tamany, naturalesa de la seva activitat econòmica, sector d'activitat, àmbit d'actuació i característiques socioeconòmiques.Justifica la teva resposta quan ho vegis necessari.

En primer lloc, començarem la classificació per a l’estructura de la propietat. Podríem afirmar que es tracta d’una empresa privada, ja que el capital és propietat de particulars.
En segon lloc, pel que fa a la mida de l’empresa podem parlar d’una empresa petita, ja que Ideataca té entre 10 i 49 empleats, concretament 14 persones.
Pel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conceptos basicos
  • conceptos basicos
  • Conceptos Basicos
  • conceptos basicos
  • conceptos basicos
  • Conceptos Basicos
  • Conceptos Basicos
  • conceptos basicos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS