CONCEPTOS ENCOTRNO ECONOMICO

Páginas: 3 (695 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014
CONCEPTES:
-MOVIMENTS MIGRATORIS: Els moviments migratoris consisteixen en canvis de residència d’un lloc a un altre. La població d’un determinat lloc no sol es troba modificada per la natalitat ila mortalitat; els moviments migratoris modifiquen també la demografia ja que la fan créixer i decréixer en funció de la quantitat de gent que es mou de dintre a fora o de fora a dintre del territorien qüestió.
Aquests moviments migratoris poden ser interns (dintre del territori) o externs, (cap a fora del territori). Segons el punt de vista de la persona els moviments seran cap a l’exterior ocap a l’interior. Per tant direm que els moviments migratoris se subclassifiquen en la immigració i l’emigració:
-IMMIGRACIÓ: Consisteix en l’entrada a un país o zona determinada de personesoriginaries d’altres llocs (països, ciutats...). Es produeix quan un individu canvia el seu lloc de residència per diferents motius.
-EMIGRACIÓ: Consisteix en marxar del lloc on es viu a un altre. Aquestsmoviments es poden realitzar entre diferents zones de la ciutat, del país o inclús a altres països. Els motius d’aquest fenomen social poden ser laborals, familiars, situacions socials o percatàstrofes que han afectat al lloc d’origen.
-ETAPES DE LA MIGRACIÓ: A Espanya sempre hi ha hagut moviments migratoris però hi ha dos grans períodes ens els moviments s’intensifiquen per diferents causes.La primera de les etapes a destacar va començar a mitjans de la dècada dels 50 i finalitzar a mitjans de la dècada dels 70; del 1955 al 1975 concretament. Un cop acabada la guerra civil a Espanya al1939 començaren a fer-se visibles els moviments tant dintre del país com a l’exterior per tal de cercar millors situacions econòmiques i socials. Tot i el descontentament general, la majoria dedesplaçaments es van fer visibles a partir de la dècada dels 60.
La segona de les onades immigratòries (des del punt de vista d’Espanya) es va iniciar a principis de la dècada dels 90 fins al 2008 tot i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conceptos económicos
  • Conceptos economicos
  • Conceptos Economicos
  • conceptos economicos
  • Conceptos economicos
  • conceptos economicos
  • Conceptos económicos.
  • Conceptos Economicos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS