conferencias

Páginas: 5 (1093 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2013

CONFERÈNCIA VALENCIÀ 21/ 11/2013
Carme Manuel ''Llanceu la creu''
La catedràtica de Filologia Anglesa de la Universitat de València Carme Manuel ha visitat la Universitat d'Alacant. ha sigut convidada pel cicle per escriure al diari EL PAÍS, per a fer una conferència sobre el seu llibre, titulat ''Llanceu la creu''.
''Llanceu la creu'' la seua primera novel·la és una obra de laliteratura catalana actual, publicada en 2013, es tracta d'una obra en valencià molt intensa , la presentadora la descriu com prosa poètica.
El llibre tracta d'explicar un món que va perdent-se (el món de la família, infantesa, l'amor, la mort, la llengua...) poc a poc. És un obra complexa, plena de matisos, fragmentaria, amb mons en decadència.
L'autora va iniciar la seua il·lusió per escriure als 14anys, a aquesta edat va guanyar un concurs que va fer la marca Coca-Cola (3º premi). A continuació ha comentat que es va presentar al premi de la ciutat de Pussol i va quedar segona. Considera que Manuel Alonso és el seu padrí, ja que l'ajuda't amb la correcció de la novel·la.
Carme Manuel va decidir viatjar desde molt jove, escriu per a un públic objectiu, no li interessen les ventes.
A laconferència després de contar aspectes de la seua vida va llegir un fragment de la seua novel·la, on la protagonista viu en un món de dones i homes, però especialment destaquen les dones de la postguerra espanyola, on destaquen entre elles a s'ha iaia i a s'ha mare, contat alguns trets de la vida de s'ha iaia durat el període de la dictadura, on es va produir un robatori de la llengua.
En la meuaopinió ha sigut una conferència interessant, la lectura del fragment de la novel·la en alguns aspectes ha sigut difícil, per el ús d'un llenguatge ric i cuidat. M'ha agradat el compromís amb la llengua de Carme Manuel i la frase amb la que ha acabat la conferència," Com es possible que una persona no estime el que té al costat de casa, dons com estimarà el de forà."







CONFERÈNCIA VALENCIÀ27/11/2013
Manuel Boix ''La clau que obri tots els panys''
Avui a la Facultat d'Educació ha tingut lloc la presentació de l'obra '' La clau que obri tots els panys'' de Manolo Boix. L'obra estarà exposada a la Facultat en la segona planta.
En primer lloc el vicerector ha fet una introducció, donat les gràcies a la universitat, als assistents i al autor.
La presentadora del event ha sigutMariàngel Martínez, ella també ha donat les gràcies i ha comentat alguns trets de l'obra i el que simbolitza: infantesa, dolçor, esperança...amés a mencionat alguns trets de la vida del autor.
Altres assistents que han participat en el event són: La associació d'Escola Valenciana, Vicent Moreno (Escoles Valencianes),fotògrafs, entre altres.
''La clau que obri tots els panys'' va ser elaborada fados anys i exposada en la antiga Facultat d'Educació. Contà per a la seua elaboració amb col·laboració de més de 330 escoles en valencià, on els alumnes han aportat tota mena de llibres en valencià.
Manuel Boix ha explicat que la imatge de la escultura va aparèixer per primera vegada en un cartell per a les trobades, a partir d'eixe moment l'autor va voler fer-la corpòria i va demanar ajuda a launiversitat d'Alacant, aquesta va escoltar les seues peticions, com a resultat final Manuel Boix va presentar una obra de dimensions considerables on es pot observar el cap d'un xiquet damunt d'una vitrina de vidre plena de llibres d'infantil, a la que va posar el nom ''La clau que obri tots els panys'', nom d'una de les obres de Vicent Andrés Estellés. La obra també representa els 30 anys de laaprovació, en el Palau de la Diputació d'Alacant, de la Llei d'ús i ensenyament del valencià.
Segons la meua opinió és una obra interessant que intenta fomentar l'ús i el compromís per la llengua.





CONFERÈNCIA EN VALENCIÀ 12/12/2013
Ignasi Domínguez ''L'hort de la mar''
En el Museu de la Universitat d'Alacant ha sigut la conferència d'Escriure el País de Ignasi Domínguez,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conferencias
  • Conferencia
  • conferencias
  • Conferencia
  • conferencia
  • conferencia
  • Conferencia
  • Conferencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS