Conflicto Armado Colombi

Páginas: 26 (6352 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2014




CONFLICTES ARMATS: COLÒMBIA//

















ÍNDEX





1.COLÒMBIA: LOCALITZACIÓ I RECURSOS Pg.03


1.1-Importància dels ecosistemes Pg.04

1.2-Grups armats en el territori Pg.05

1.3-Plantacions de cocaïna Pg.06

1.4-Poblacions indígenes Pg.07


2.PROBLEMÀTICA INDÍGENA Pg.08-10



3.ORGANITZACIONS PER LA PAU Pg.11-134.SALA DE PREMSA Pg.14-16



5.ACTUACIÓ DEL GOVERN Pg.17-18



6.CONCLUSIONS I BIBLIOGRAFIA Pg.19-20

.COLÒMBIA: LOCALITZACIÓ I RECURSOS//

El territori colombià està dividit en dues grans regions: l’occident format per la gran serralada de los Andes, els seus contraforts de les planes de costa del Pacífic i el Carib. I l’orient està format per les planícies de l’Orinoco il’Amazones. Això fa que hi hagi una gran varietat d’ecosistemes i alhora una gran diversitat de climes. Per aquesta raó hi ha moltes catàstrofes ambientals que generen problemes importants a la població.
Colòmbia es troba al límit entre les plaques tectòniques sud-americanes i la de Nazca que estan en col·lisió, de tal manera que el territori és molt propens a patir terratrèmols i fenòmensvolcànics, especialment en l’occident del país.
És molt important saber quins factors limitants naturals tenen els grups armats, per entendre quines dificultats i estratègies seguiran.



Mapa físic de Colòmbia (Perry Castañeda)
importància dels ecosistemes

Depenent de la zona on es troben els grups guerrillers i paramilitars, tindran zones amb condicions realment variades, ja que serà moltdeterminatiu per utilitzar alhora d’atacar l’enemic. Els guerrillers sobretot els de les FARC, aprofiten el coneixement de les zones muntanyoses i de la selva per poder fer front als atacs paramilitars i per poder dur a terme emboscades . Un bon exemple seria com les FARC a l’any 2000 ocupa la zona de les serralades aprofitant els punts alts i la dificultat d’accés per controlar l’enemic, a més a mésde les baixes temperatures que fa que l’exèrcit s’ho pensi dues vegades abans d’atacar.


Mapa d’ecosistemes de Colòmbia (Perry Castañeda)
grups armats en el territori

L’ influència dels dos principals grups guerrillers - Les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN) - s'estenen a la major part de l'occident de Colòmbia, en el qual estanlluitant contra l'exèrcit paramilitar.
En el mapa del 2000 es veuen els grups molt més separats, les FARC ocupen les zones montanyoses de la serralada de Los Andes, el ELN ocupa gran part del sud-oest i nord-oest del país, i l’exercit paramilitar està amb poca influència per la serralada est de Los Andes, estenent-se cada cop més a mida que s’acosta al nord-oest.
En canvi en el mapa del 2006 s’haproduït una barreja de forces per tot l’occident. Es pot apreciar com l’exèrcit paramilitar a guanyat molt de terreny en 6 anys, i que està envoltant als grups contraris. Els grup ELN ha perdut intensitat en els seus fronts del país i que les FARC ja no té tant controlat el centre, s’observa com han hagut d’anar reculant i dispersant-se.



Mapa Relief (2006) Mapa Perry-Castañeda (2000)plantacions de cocaïna

El narcotràfic és una gran problemàtica del país, i en aquest mapa es pot apreciar com el negoci s’estén i guanya terreny amb el temps. Podem observar com i ha hagut un augment important en tant sols 5 anys, que ens dóna una idea de com s’està estenent aquest cultiu. Les zones on ha crescut més serien al extrem sud-oest, al nord- oest i a l’est per la part de lessabanes.









Mapa Perry Castañeda (2002) Mapa Relief (2007)



poblacions indígenes

Comparant aquest dos mapes es pot notar la diferència de població que s’ha reduït en tant sols tres anys. Les poblacions indígenes estan sent expulsades dels seus territoris a la força, ja que s’utilitzen com a camp de batalla, per extreure’n minerals o altres interessos. I com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflicto armado en Colombia
  • conflicto armado en colombia
  • Colombia y su conflicto armado
  • Conflicto Armado En Colombia
  • Conflicto Armado En Colombia
  • historia del conflicto armado en colombia
  • conflicto armado en Colombia
  • Conflicto armado en colombia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS