CONJUNTO MÍNIMO BÁSICO DE DATOS

Páginas: 3 (718 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013
Tipus de dades.
El CMBD recull dades d’hospitalització d’aguts (CMBDAH), de recursos sociosanitaris (CMBDSS), dels hospitals monogràfics psiquiàtrics (CMBDSMH) i dels centres de salut mentalambulatòria (CMBDSMP), que es publiquen una vegada a l’any dins de la col·lecció “Activitat Sanitària”. (quadern annex- de color rosa)
Tenim:
Variables que identifiquen el pacient: codi d’identificaciópersonal (CIP), data de naixement, sexe, residència i història clínica.

Variables relacionades amb el procés: unitat proveïdora de serveis (UP), tipus d’activitat, règim econòmic, circumstànciad’admissió i circumstància d'alta, data d’admissió i data d’alta.

Variables clíniques: diagnòstics i procediments codificats d'acord amb la Classificació internacional de Malalties, 9a edició, modificacióclínica, CIM-9-MC.

Variables específiques de cada sistema, el més significatiu són les variables del CMBDSS (recursos sociosanitaris) que permeten agrupar les valoracions de pacients en el sistemaRUG (grups d’utilització de recursos).

Totes les especificacions dels CMBD consten en els respectius manuals de notificació que contenen informació sobre la tramesa de les dades i també ladescripció de totes les variables, tant de les comunes com de les específiques.

Per tal de notificar algunes variables posem al teu abast el catàleg de diagnòstics (CIM-9-MC) i altres catàlegs com eld’unitats proveïdores, municipis, països, províncies i àrees bàsiques de salut. També hi pots trobar la normativa per la codificació de les variables clíniques (diagnòstic i procediment).http://www10.gencat.net/catsalut/cat/catalegs/cmbd/cmbd_aguts.pdf

Registre d'informació sobre l'activitat assistencial practicada als centres sanitaris de Catalunya:
- Registres del conjunt mínim bàsic de dades(CMBD).
Els Registres del CMBD recullen d'informació amb base poblacional sobre les patologies ateses i els procediments practicats a la xarxa sanitària de Catalunya. Els centres sanitaris...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conjunto de datos
  • Plano minimo
  • Ciencia que utiliza conjuntos de datos
  • Descripción de los conjuntos de datos.
  • Notación y operaciones básicas de conjuntos
  • Conjuntos: Problemas básicos
  • Matematicas Basicas Conjuntos
  • Teoria Basica De Conjuntos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS