CONTEXTOS HISTÒRIA DEL ARTE

Páginas: 4 (807 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2015


CONTEXTOS HISTÒRIA DE L’ART
1950-1960
Correspon a les segones avantguardes artístiques de la 2na meitat del segle XX.
La capitalitat de l’art es trasllada de París a Nova York on hi ha les gransgaleries , els grans marxants i els grans compradors. Els artistes parteixen de les primeres avantguardes per crear moviments innovadors, nous mitjans de comunicació plàstica, busquen ser crítics,provocatius.
La II Guerra Mundial , el descobriment dels camps de concentració nazis , l’horror de la destrucció atòmica va impactar als artistes i a tota la humanitat. Durant la “guerra Freda” el món esdividí en dos blocs: capitalista i comunista liderats per i la URSS que mantenien dictadures i conflictes al Tercer Món que començava a descolonitzar-se. Les millores sanitàries provocaren un boomdemogràfic i urbà als països del Tercer Món, mentre al món desenvolupat creixia una classe mitjana amb recursos econòmics que accedia a un consumisme desmesurat , on la contaminació i les deixalles feienperillar el planeta. També sorgiren nous grups alternatius: hippys, revoltes estudiantils, ONG, ecologistes mov. anti-racistes, feministes, homosexuals que creuen que és possible un altre món.
Lacaiguda del mur de Berlín creà un nou ordre mundial amb nous problemes: globalització econòmica, desenvolupament insostenible, terrorisme internacional… La humanitat i els artistes en particular s’hand’adaptar als canvis, crear nous valors, cercar respostes , plasmar sentiments…buscar solucions.
1970
Es pot considerar els 70 com a un "temps pont" cap a l'estructura social global actual. Lainterdependència de les economies i el gran impacte que va tenir en la resta del món el que el va succeir a la primera potència econòmica del món - els Estats Units d'Amèrica - va quedar prou palès. Tot plegat vainiciar el trànsit cap a la globalització i l'eclosió d'una nova classe mitjana al món desenvolupat.
Globalment els 70 tingueren trets característics que foren semblants arreu del món, malgrat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HISTORIA DEL CONTEXTO
  • Arte Y El Contexto Ambiental
  • Contexto del posmodernismo en el arte
  • Contexto Arte Islámico
  • Contexto Del Arte Conceptual
  • programas de arte y contexto
  • Contexto Historico Del Arte Gotico
  • Estado Del Arte En Diferentes Contextos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS