Contextualització Descartes i Hume

Páginas: 2 (354 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2014
Contextualització DESCARTES
René Descartes va néixer al segle XVII a la Haye (França) en una família benestant. Va estudiar a un prestigiós col·legi de jesuïtes on li van ensenyar la física deGalileu, però la filosofia que va aprendre fou molt tradicional i escolàstica. Es va llicenciar en dret, però no va arribar a exercir.
S'allistà a l'exèrcit i participà a la Guerra dels 30 anys afavor de França, però va canviar de bàndol. S'allistà per poder viatjar i aïllat en la nau es produeix la famosa "meditació de l'estufa" després de la qual decideix dedicar-se a la filosofia i redactarel Discurs del mètode.
Visqué una temporada a París i després va marxar a Holanda des d'on tingué correspondència amb la Reina Isabel i altres filòsofs. Va morir d'una pulmonia, però hi ha rumors deque va ser enverinat.

Contextualització HUME
El filòsof escocès David Hume (1711-1776), va desenvolupar la seva obra durant el segle XVIII en el si del corrent empirista i portant a la pràcticaels principis fonamentals que caracteritzaven la Il·lustració.
El segle XVIII va ser un segle de recuperació econòmica i d'explosió demogràfica, una època de grans transformacions que s'accelerensobretot a partir de 1750. És l'època en què Adam Smith elabora les seves tesis liberals i en què comença la revolució industrial. Des del punt de vista social, s'accentua la crítica a la societatestamental, que acabarà provocant la Revolució Francesa. Des del punt de vista científic, Newton donarà l'impuls definitiu al desenvolupament de la ciència moderna.
Hume, com a filòsof empiristacompartia amb John Locke el rebuig del dogmatisme dels que s'entesten a fer un ús inadequat de la raó per mostrar una seguretat absoluta amb el coneixement, sense tenir en compte com pensen i actuen elséssers humans. Hume coincideix amb els ideals de la Il·lustració, que proclamen la llibertat, la tolerància i la supressió de la superstició davant el fanatisme que havia alimentat les guerres i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Descartes I Hume
  • Descartes-Hume
  • hume y descartes
  • Descartes Y Hume
  • descarte y hume
  • Descartes y Hume
  • hume descartes
  • Hume y Descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS