Cooperativa

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
Treballadors formen cooperatives per salvar l'empresa:
Tv3 a la carta
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4565852
En aquest vídeo ens han parlat i ensenyat més aspectes sobre les cooperativestant a nivell general i la seva viabilitat, característiques i altres fins a exemples i experiències de la nostre terra.
En la reproducció de TV3 ens han posat els exemples de dos cooperatives deCatalunya; Cooperauto, un taller mecànic i Musicoop, una academia de música.
Cooperauto: cooperativa que fa el servei de reparació de cotxes. Antigament, els socis-treballadors que formen aquestacooperativa formaven part d'un taller mecànic que econòmicament parlant no era viable i la van haver de tencar. Quan això va passar, sis treballadors del taller van decidir obrir-ne un altre per una altrebanda amb una diferència, els treballadors i els socis serien els mateixos i així doncs formar una cooperativa. Després de diferents tràmits, ajudes i molta feina, han aconseguit obrir el taller ambl'idea de aconseguir seguir treballant i montar una empresa viable.
Musicoop: Antigament era una acadèmia pública, que contava amb 42 treballadors i que a causa de la crisi, van haver de tencar.Aquests treballadors, al veure el seu bon treball i les seves ganes de seguir treballant en aquest camp, van decidir unir-se, aportar capital per finalment poder prosseguir amb l'acadèmia després de quel'empresa sortis a concurs públic i aquest grup de socis es fessin amb l'empresa i poguessin formar la cooperativa.
Jo personalment penso que l'idea de les cooperatives està molt bé perquè el que buscasón objectius reals per els treballador; poder treballar en el que t'agrada, tenir un sou a final de més i sense objectiu principal d'enriquir fortament una persona i si ajudar a un col·lectiu.També crec que és una opció poc coneguda en el món laboral ja que empreses familiars que tots els socis són treballadors i no mouen grans quantitats de diners, podrien entrar-hi i així evitar pagar tant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cooperativas
  • Cooperativa
  • Cooperativas
  • Las Cooperativas
  • Cooperativas
  • cooperativas
  • Que Son las Cooperativas
  • Qué es una cooperativa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS