Europa en crisi

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2011
Europa en crisi

1- Explica per què Valéry parla de «la impotència del coneixement per salvar el que sigui».

En aquella època i sobretot després de l'o succeït, després de la primera guerramundial, la gent el que necessitava era tenir coneixement d'alguna cosa per poder aportar el seu granet de sorra en aquella societat catastròfica, però era tan gran la manca de recursos, i era tan extensel pessimisme entre la gent, que l'impotència de volguer i no poder fer un pas per tirar endavant la societat era màxima en totes aquelles persones. I la por que va deixar en els seus cosos larevolució russa, va reprimir a qualsevol persona capaç de millorar el seu entorn.

2-Com reflecteix el clima de crisi l’autor? Creus que Valéry hauria escrit el mateix l’any 1910? Per què?

-Descriu unàmbit abatut, destroçat, desil·lusionat i destrossat. Unes persones incapaces de creure en el que volen, desconcertades, deshonrades i atacades moralment.

-Al 1910 s'estava produïnlimperialismecolonial i la primer revolució industrial, per això la societat estava creixent i descobrint una nova manera de viure, desenvolupant-se en innovacions i noves idees.

2- Investiga la vida i obra deFranz Kafka. Pots fer-ho, senzillament, a l’article de la Viquipèdia. Escriu un text, sense copiar cap fragment, relacionant la vida i l’obra de l’autor, per una banda, i l’obra de l’autor i els tempshistòrics en què visqué, per una altra. Pots afegir imatges al text, o enllaços, etc.

Vida i obra:
Kafka va néixer el 3 de Juliol del 1883 en Praga, en una família de classe mitjana. El seu pareera comerciant, i va ser una persona dominant d'influència que va marcar la seva obra i que va agoviar la seva existència. En "Carta al padre" escrita en 1919, Kafka expressa els seus sentiments deinferioritat y de rechàs patern. Encara que hi agüés aquesta gran incompatibilitat, va viure amb la seva família la majoria de temps de la seva vida y no va arribar a casar-se encara que va estar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • crisi
  • Crisi de 1990
  • Crisi financiera
  • Europa
  • Europa
  • Europa
  • Europa
  • europa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS