dafo

Páginas: 5 (1008 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2013
DECATHLON
Debilitats
- Alts costos d'inversió i despeses de manteniment dels grans magatzems
- No exerceix competència en el gran mercat dels Estats Units .
- La majoria dels seus emmagatzemi es localitzen a la perifèria de les ciutats .
- Sacrifiquen millorar el disseny dels productes .

Amenaces
- Alta competència deguda a la gran concentració d'hipermercats especialitzats .
- Laincorporació de material i roba esportiva a hipermercats .
- Ràpida evolució de la tecnologia i de l'equipament esportiu que pot fer que
els productes quedin ràpidament obsolets .
- A causa de la crisi econòmica els clients gasten menys en productes que no són de
primera necessitat .

Fortaleses
- Disposa de productes heterogenis .
- Usen una política de preus baixos .
- Alta varietat depreus per satisfer al màxim nombre de clients, desde
principiants a experts.
- Esportistes experts col · laboren amb Decathlon a l'hora de millorar els productes .

Oportunitats
- Possibilitat que Decathlon aprofiti la seva fama per a la creació d'instal · lacions
esportives ( gimnasos , piscines , .. )
- Estudis de nous materials per aconseguir la millora dels seus productes i equipsesportius .
MERCADONA
Debilitats :
- No hi ha un servei específic per a grans clients : Mercadona , no ofereix un servei especialitzat a restaurants, hotels , etc que necessiten un servei diferent al dels clients normals . Aquest va ser un dels canvis que es va produir quan es va aplicar la filosofia de qualitat total , és a dir que deixaven d'estar interessats pels pocs clients de gran consum i es vaninteressar per atreure una gran quantitat de clients que realitzaran la seva compra diària encara que aquesta fos menys important . En la nostra opinió Mercadona podria oferir un servei específic a aquests clients .
- Poca varietat de marques : Mercadona no posseeix una gran varietat de marques del mateix producte , només es disposa de la marca blanca i 3 o 4 marques més que la direccióconsidera que són les més sol · licitades. Per aquest motiu si el client vol un producte d'una marca concreta i sap que allà no la trobés pot decidir realitzar la compra en un altre supermercat . 

Amenaces :
- Productes relacionats amb l'alimentació , drogueria , perfumeria i complements : . Els grans centres comercials tenen un major nombre de productes , i mercadona només posseeix productesrelacionats amb la llar i l'alimentació . A causa dels temps que corren , molts clients realitzen una sola compra setmanal i decideixen anar a centres comercials on la varietat de productes és molt més gran ( roba , material d'oficina , esport , música , informàtica , oci ... ) .
- Horari de servei menor : Els grans centres comercials , tenen un horari de servei més ( poden obrir els dies festius ) queels petits supermercats , el que suposa una migració de clients cap a aquests grans centres .
- PIME: Les petites i mitjanes empreses que venen productes que també dispensa Mercadona , són una competència directa per a la nostra empresa ja que molts clients prefereixen el tracte personal d'aquests comerços .

- Menor inversió en la cistella de la compra : Segons un estudi realitzat recentment ,a causa de les pujades del preu de l' habitatge, els espanyols han reduït la quantitat de diners destinada a realitzar la cistella de la compra i la utilitzen per pagar la hipoteca . Això suposa una amenaça per a la nostra empresa perquè pot implica uns ingressos menors .

Fortaleses :
- Gran nombre de locals i propers : Hi ha una gran quantitat de supermercats , proper a la llar dels clients ,de manera que no cal fer llargs trajectes per accedir al servei .
- Marca Blanca : La marca blanca de Mercadona ( Hacendado , Bosque Verde , Deliplus .. ) , posseeix una gran acceptació entre els seus clients per la qualitat dels seus productes i el baix preu dels mateixos . Això és degut a que si ens fixem en aquests productes podem observar que han estat fabricats per empreses líders en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DAFO
  • Dafo
  • DAFO
  • Dafo
  • Dafo
  • dafo
  • Dafo
  • Dafo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS