DAM- discalcúlia

Páginas: 8 (1947 palabras) Publicado: 20 de abril de 2013







INTRODUCCIÓ

Les matemàtiques constitueixen sovint una de les majors causes de "fracàs escolar", especialment en l'Etapa Secundària. La major part dels estudis internacionals assenyalen que entre un 40% i un 60% dels estudiants d'aquesta etapa no arriba a assolir un nivell funcional mínim en matemàtiques per respondre a les demandes i exigències de l'entorn social.
Sent així,no és estrany que les matemàtiques es percebin habitualment com una mena de missió impossible per a la majoria de la població, ni que el seu estudi generi sentiments d'ansietat, frustració i actituds negatives cap a l'escola en un important sector de l'alumnat. Tanmateix, la majoria dels especialistes en el tema posen de manifest que no estem tant davant d’un fenomen massiu de dificultats"d'aprenentatge", com davant les conseqüències d'un ensenyament millorable.
Els objectius de l'educació matemàtica bàsica són amplis:
a) Possibilitar que cada alumne desenvolupi la comprensió i destreses matemàtiques exigides per a la vida adulta, tenint en compte les dificultats que alguns puguin experimentar per a una comprensió adequada.
b) Proporcionar a l'alumne les bases matemàtiquesnecessàries per a l’estudi d'altres matèries.
c) Desenvolupar actituds positives cap a les mateixes, considerant el paper rellevant que han tingut i continuaran tenint en el desenvolupament científic i tecnològic de la nostra civilització.
d) Conscienciar a l'alumne que les matemàtiques constitueixen un mitjà eficaç per explorar, crear i acomodar-se al món actual.
En altres paraules, l'educaciómatemàtica bàsica s'orienta tant a desenvolupar una sèrie d'actituds intel·lectuals, com a adquirir un coneixement i un domini de certes eines sense les que, ara per ara, és absolutament impossible participar de forma activa i intel·ligent en la societat.








DEFINICIÓ
Les D.A.M. o Discalcúlia són una alteració en totes o algunes de les habilitats que es posen en joc en l’aprenentatge iaplicació de les matemàtiques.
Es considera que hi ha un trastorn en l’adquisició de les habilitats matemàtiques quan existeixen dificultats significatives en el desenvolupament d’aquestes.

Les dificultats en el desenvolupament de la matemàtica incidiran en diverses activitats. Aquestes inclouen habilitats "lingüístiques" (com la comprensió i l'ús de nomenclatura matemàtica, comprensió odenominació d'operacions matemàtiques i la codificació de problemes representats amb símbols matemàtics), habilitats "perceptives" (com el reconeixement a la lectura de símbols numèrics o signes aritmètics, agrupació d'objectes en conjunts,...), habilitats “d’atenció" (com copiar figures correctament en les operacions matemàtiques bàsiques, recordar el nombre que "portem" i que hem d'afegir a cadapas, i observar signes de les operacions), habilitats "matemàtiques" (com el seguiment de les seqüències de cada pas en les operacions matemàtiques, comptar objectes i aprendre les taules de multiplicar).
Així doncs, per comprendre la naturalesa de les dificultats és necessari conèixer quins són els conceptes i habilitats matemàtiques bàsiques, com s'adquireixen i quins processos cognitiussubjacents a l'execució matemática.
De manera resumida, podríem dir que la competència matemática depen bàsicament de 3 habilitats bàsiques:

Domini del llenguatge matemàtic

Habilitats
visio-espaials

Memòria


Una mala base.
Errors adquirits.
Relacions equivocades entre conceptes.
Confusió de nº , símbols, signes…



No visualitzen les activitats.
No tenen una bona concepció de lalínea numérica.
Dificultats en comprensió espaial (de situació)
Col.locació dels signes i nº.

Dificultats per recordar els procediments matemàtics.
Els enunciats dels problems.
Taules de multiplicar.
Mètodes de treball.



 CARACTERÍSTIQUES DE LES MATEMÀTIQUES
Bona part de les dificultats en el procés d’adquisició de les matemàtiques és degut a la pròpia naturalesa d’aquestes. Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Discalculia
  • Discalculia
  • La Discalculia
  • Discalculia
  • Discalculia
  • Discalculia
  • La Discalculia
  • discalculia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS