darwin

Páginas: 2 (475 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2014
CHARLES DARWIN. L’ORIGEN DE LES ESPÈCIES

1-VARIACIÓ EN L’ESTAT DOMÈSTIC
PRINCIPIS DE SELECCIÓ SEGUITS ANTIGAMENT I ELS SEUS EFECTES
L’home tria els millors animals per a les seves necessitats,per tant, això provoca que es reprodueixin els que fa servir més l’home, és a dir, l’ésser humà ha modificat en gran part algunes races.

SELECCIÓ INCONCIENT
Inconscientment, els humans utilitzemels animals més bons. Per exemple si agafem un gos de caça, agafarem el més ràpid, àgil i que en sàpiga més. Al cuidar-lo bé, serà el que es reproduirà amb més facilitat i la raça anirà millorant poc apoc.

2-VARIACIÓ EN LA NATURALESA
DIFERÈNCIES INDIVIDUALS
A totes les races hi ha diferències individuals, és a dir, tots els individus són diferents i això només afecta a parts que no sónimportants, però si hi ha una cosa que només tenen alguns i és útil, al final l’acabaran tenint tots.

3-LA LLUITA PER L’EXISTÈNCIA
Al final acabarà sobrevivint el que millor adaptat estigui a lanaturalesa, d’això se’n diu selecció natural. Per tant, cada una de les petites diferències que sigui millor per la supervivència s’anirà heredant.

L’EXPRESSIÓ “LLUITA PER L’EXISTÈNCIA” UTILITZADA ENSENTIT AMPLI
Aquest fragment ens mostra diferents exemples, dos animals que es barallen per alimentar-se, o bé plantes que intenten deixar la major descendència possible i competeixen amb les plantesque tenen al costat.

PROGRESSIÓ GEOMÈTRICA D’AUGMENT
Com que es produeixen més individus dels que poden sobreviure hi ha aquesta lluita per la supervivència. La lluita pot ser entre dos individusd’una mateixa espècie o de diferents, per això no hi ha cap espècie que augmenti molt en nombre ja que al final no hi cabríem.



4-SELECCIÓ NATURAL O LA SUPERVIVÈNCIA DELS MÉS APTES.
També hi havariacions que són perjudicials. El que passa és que com que l’individu que les tingui tindrà menys possibilitats de sobreviure, aquest no es reproduirà tant i només la tindran pocs individus fins...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Darwin
  • Darwin
  • Darwin
  • Darwin
  • Darwin
  • darwin
  • Darwin
  • DARWIN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS