Darwin

Páginas: 2 (473 palabras) Publicado: 19 de septiembre de 2012
L’EVOLUCIÓ DE DARWIN




L'evolució biològica és el procés continu de transformació de les espècies a través de canvis produïts en successives generacions, i que es veu reflectit en el canvi deles freqüències al lèliques d'una població.
Charles Darwin, pare de la teoria de l'evolució per selecció naturalGeneralmente es denomina evolució a qualsevol procés de canvi en el temps. En elcontext de les Ciències de la vida, l'evolució és un canvi en el perfil genètic d'una població d'individus, que pot portar a l'aparició de noves espècies, a l'adaptació a diferents ambients oa l'aparició denovetats evolutives.
Sovint hi ha certa confusió entre fet evolutiu i teoria de l'evolució. S'anomena fet evolutiu al fet científic que els éssers vius estan emparentats entre si i han anattransformant al llarg del temps. La teoria de l'evolució és el model científic que descriu la transformació i diversificació evolutives i explica les seves causes.
Charles Darwin i Alfred Russel Wallace vanproposar la selecció natural com a principal mecanisme de l'evolució. Actualment, la teoria de l'evolució combina les propostes de Darwin i Wallace amb les lleis de Mendel i altres avenços genèticsposteriors; per això és anomenada Síntesi Moderna o Teoria Sintética. En el si d'aquesta teoria, l'evolució es defineix com un canvi en la freqüència dels al lels en una població al llarg de lesgeneracions. Aquest canvi pot ser causat per una quantitat de mecanismes diferents: selecció natural, deriva genètica, mutació, migració (flux genètic). La Teoria Sintètica rep una acceptació general en lacomunitat científica, encara que també certes crítiques. Ha estat enriquida des de la seva formulació, al voltant de 1940, per avenços en altres disciplines relacionades, com la biologia molecular, lagenètica del desenvolupament o la paleontologia.
El Lamarck, la suposició que el fenotip d'un organisme pot dirigir d'alguna manera el canvi del genotip en els seus descendents, és una posició...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Darwin
  • Darwin
  • Darwin
  • Darwin
  • Darwin
  • darwin
  • Darwin
  • DARWIN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS