Declaració Dels Drets De L'Home I Del Ciutadà. Comentari De Text.

Páginas: 2 (384 palabras) Publicado: 5 de junio de 2012
Declaració dels drets de l'home i del ciutadà Art.6
Article 6. La llei és l'expressió de la voluntat general. Tots els ciutadans tenen dret a participar personalment, o per mitjà dels seusrepresentants, en la seva formació. La llei ha de ser la mateixa per a tots, tant si protegeix com si castiga. Tots els ciutadans, que són iguals als seus ulls, són igualment admissibles a totes les dignitats,els càrrecs i els treballs públics, segons les seves capacitats, i sense cap altra distinció que la de les seves virtuts i els seus talents.
Aquest text és una font primària, perquè és el mateixtext però traduït al català. Es va publicar al 1793, és a dir, a la Revolució Francesa i la idea principal d'aquest article és l'igualtat de les diferents classes socials davant la llei i per obtenirtreball.
Aquest article (entre altres) es va fer perquè no hi havia igualtat social i segons la teva classe social, podies aspirar a unes coses o a unes altres i era molt difícil pujar de classesocial, per no dir impossible. Per aquesta raó especifica que "la llei ha de ser la mateixa per a tots", referint-se a que no per tenir una classe o altre has de ser jutjat de manera diferent. També diu queno hi ha d'haver "cap altra distinció que la de les seves virtuts i els seus talents", és a dir, que la gent pot obtenir un treball o altre per las seves qualitats, tot el que sap i pot fer segons elseu físic i tot el que sap.
Això va ser escrit perquè abans de la Revolució Francesa hi havia una gran desigualtat i el grup de classe social baixa (pagesos i burgesos) volien més igualtat i mésrepresentants per votar, ja que eren un grup més nombrós i tenien menys representants. També volien que els nobles paguessin imposts i fossin jutjats per les mateixes coses, per això l'article posa quela llei s'ha de aplicar a tothom "tant si protegeix com si castiga".
Finalment, varen aconseguir el que volien el 4 d'agost de 1789 i va ser un dels fets que va provocar la Revolució Francesa, ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Declaració dels drets de l'home i del ciutadà
  • Comentari D’un Text Històric: “Declaració De Drets De L’home I Del Ciutadà” De 1789
  • Declaració dels drets de l'home
  • Declaracio Dels Drets De L Home I Del Ciutadà
  • Declaracio dels drets del home
  • declaració dels drets dels infants
  • Drets i deures dels alumnes
  • Drets de l'home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS