Delegación de poderes UE

Páginas: 4 (810 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2013
EXPLICA DES D’UNA PERSPECTIVA CRÍTICA ELS PRINCIPALS ARGUMENTS QUE EXISTEIXEN PER QUE EL CONSELL DELEGUI UNA SERE DE FUNCIONS EXECUTIVES A LA COMISSIÓ.

D’entre totes les institucions que englobala Unió Europea el Consell Europeu i la Comissió Europea són les principals encarregades d’idear i dur a terme tota la branca del poder executiu. És en aquests dos òrgans on recau el pes mésimportant de les decisions i accions que posteriorment seran efectuades, però hi ha unes diferències capdals entre el funcionament d’ambdues.
El Consell Europeu està format pels Caps d’Estat de cada paísmembre de la UE i s’encarrega de marcar les directrius que ha de seguir la Unió Europea així com delega un conjunt de funcions o competències a la Comissió. La Comissió Europea en canvi, està formadaper 28 comissaris triats pel Consell Europeu d’entre el quals un en serà el president després de ser aprobats pel Parlament. Les seves tasques venen determinades en molts aspectes pel Consell, tot ique alhora articulen les seves decisions amb les conclusions extretes del Parlament.
Amb un executiu dual com el de la Unió Europea, on hi ha una delegació de poders “bottom up” des dels Estat cap ala UE, ens plantejem quins són els motius que fan que el Consell al mateix temps delegui tasques a la Comissió, quan a simple vista podriem pensar que això li suposa un escurçament del control o podersobre d’aquesta.
Molts i molt diversos són els motius pels quals el disseny de poders i competències de la UE van desenvocar amb un sistema com l’actual. En un sistema emmarcat en el Model delPrincipal Agent, que considera que abans d’actuar tots els actors actuen racionalment segons pèrdues o beneficis, considerem que el Consell creu oportú delegar per tal de sortir-ne beneficiat, i aquestsbeneficis no sols es materialitzen de forma tangible.
Pensar que la Comissió s’encarrega de certes tasques perquè el Consell no té la capacitat suficient o li manca informació és impensable, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Instituciones de la ue y separacion de poderes
  • La delegacion
  • La Delegacion
  • La delegación
  • La delegacion
  • Delegacion
  • DELEGACION
  • DELEGACION

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS