Deportes: handbol, hoquei, voleibol, badminton (en catalán)

Páginas: 15 (3526 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2010
TREBALL D’EDUCACIÓ FÍSICA

Els Esports d’Equip

Handbol
Hoquei
Voleibol
Bàdminton

2ª Evaluació / 2n Trimestre

Arnaldo Vera González

4t eso A

24 \2\2010

“HANDBOL”

• TERRENY DE JOC:

_Dimensions: Es tracta d’un camp rectangular el qual mesura 40 m la línia de banda i 20 la línia de fons.
_Línies: El camp està dividit en dues meitatsper la línia central que travessa per la meitat la pista i la qual es paral•la a la línia de fons, en cada costat oposat del camp estan: la línia de limitació que està a 4 m de la porteria, la línia de 6 m, la de 7 m i la línia discontinua o de 9 m; les línies de 6 i 9 m estan formades per dos quarts de cercle de radi 6 i 9 m i una línia paral•lela a la porteria que uneix els dos quarts de cercle._Porteries: Les porteries estan situades al centre de les dues línies de fons i les seues mesures son de 2 m d’alçaria per 3 m d’amplaria.



• REGLAMENT:

_Nombre de jugadors: Cada equip es composa de 12 jugadors els quals 6 jugadors i 1 porter ixen al terreny de joc quedant a la banqueta 5 jugadors de reserva.

_Puntuació i objectiu: Cada un dels dos equips comença amb0 gols i intentaran clavar el baló dins la porteria del contrari per a sumar un gol a favor, es a dir, un punt. L’equip que més gols faça guanya el partit, tot i que de vegades poden quedar empatats i aquest cas en algunes competicions es fa una prorroga o una tanda de penaltis.

_Duració: Els partit dura 60 min. dividit en dues parts de 30 min. cadascuna.

_Accions permitides: Estapermitit el contacte cara a cara, es a dir, pit contra pit, però sense agafar amb les mans al contrari i amb els braços semi-fleccionats, a fi de obstruir l’atac del contrari.

_Accions no permitides i sancions: No estan permitides cap típus d’espentes i aquestes son sancionades amb un colp franc que es llança desde la línia de 9 metres o si es una clara ocasió de gol es sanciona amb unllançament des dels 7 m. Com tampoc està permes fer tres pasos amb el baló a la ma sense botar-lo, botar el baló agafar-lo amb dues mans i tornar-lo botar, tirar-se expresament sobre el baló, xafar l’area de dins la línia de 6m.

_Faltes reiterades i antiesportives: Aquestes faltes son les que un mateix jugador repeteix moltes vegades o quan es comporta d’una forma no esportiva, agredint oinsultant, etc. Aquest típus de faltes es sancionen amb:
 Amonestació: Solament es pot mostrar una vegada a cada jugador i 3 vegades al mateix equip. S’assenyala quan el jugador s’exedeix amb el contacte amb el contrari o si te un conportament antiesportiu.
 Exclusió: En cas de que el jugador reitere les seues infraccions, la seua actitud antiesportiva o no coloque el baló en elsol quan l’arbit ho diga; aquest serà sancionat amb amb una exclusió on no podrà jugar durant 2 min. i el seu equip estarà amb un jugador menys en aquest periode de temps.
 Descalificació: El jugador aurà de deixar el terreny de joc durant la resta del partit i el seu equip aurà de jugar amb un menys durant 2 min. i quan pase aquest periode de temps podra entrar altre jugador per acompletar l’equip. Això es fa quan un jugador cometeix una infracció molt greu contra el rival, quan acumula 3 exclusions, fa alguna agrasió al rival o entra al terreny de joc sense tindre que estar en ell.
 Expulsió: Aquest típus de penalització es la menys utilitzada i es pita quan un jugador cometeix una agresió molt forta a un altre; aquest jugador serà expulsat del terreny i de labanqueta i el seu equip aurà de jugar amb un jugador menys durant la resta del partit.

• FORMA DE JUGAR:

Els jugadors han de repartir-se per tot el camp i habitualment s’ocupen les seguents posisions: 1 porter, extrems, laterals, centrals i pivots; el nombre de jugadors de cada possisió dependrà del sistema de joc que s’utilitze i sempre completant els 6 jugadors de camp. Aquestos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo hoquei catalan
  • Nomenclatura Handbol En Catal
  • Deporte voleibol
  • Badminton ¿Deporte O Estilo De Vida?
  • handbol y voleibol
  • La Psicologia Del Deporte (Catalán)
  • Juegos deportivos del voleibol
  • organizacion deportiva de badminton infantil masculino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS