La Psicologia Del Deporte (Catalán)

Páginas: 7 (1652 palabras) Publicado: 5 de diciembre de 2012
Educació Física

La psicología de l’esport
Victor Cárdenas
1er B Batxillerat

QUE ÉS LA PSICOLOGIA DE L’ESPORT?

L'objectiu de la Psicologia de l'Esport és dotar a l'atleta de recursos per a plantar cara a les demandes psicològiques derivades de la competició perquè aconsegueixi augmentar el seu rendiment i gaudir més de la seva activitat esportiva. Per a fer això, en la psicologiaesportiva s'ensenyen una sèrie de tècniques psicològiques perquè l'atleta adquireixi les habilitats o recursos psicològics necessaris per a competir amb millors prestacions.
Aquestes son les habilitats que s'entrenen i les tècniques que s'utilitzen per obtenir resultats:
A continuació veurem quines son les activitats que s’entrenen i quines son les tècniques que s’utilitzen per obtenir resultats.HISTÒRIA

La primera psicologia aplicada a l’esport la trobem a la cultura indígena americana, la qual tenia una sèrie de rituals(equivalents a les tècniques d’ara) per a que els seus genets i guerrers es trobessin bé pel moment de la guerra.
Però les primeres ressenyes documentades que es refereixen a la psicologia aplicada a l'esport es troben durant els començaments del segle XX.S'atribueix a Coleman Griffith la paternitat de la psicologia de l'esport. Va treballar en la ciutat de Illinois, va ser el primer en fundar un laboratori de psicologia esportiva, va ajudar a crear una de les primeres escoles d'entrenadors d'Amèrica i va dirigir uns estudis en l'equip de beisbol de Chicago, Cubs; Dean i va escriure llibres i articles explicant com construir el perfil psicologic d’unesportista.

HABILITATS DE LA PSICOLOGIA DE L’ESPORT

Les habilitats en la psicologia de l’esport són els aspectes tant morals com físics que s’han de potenciar o reactivar perquè el subjecte que practiqui aquell esport concret, tingui un rendiment i una satisfacció més gran.

* El control de l' atenció i la concentració
En qualsevol disciplina de l’esport s'ha d'estar moltcentrat, oblidant els problemes i tot el que no sigui rellevant per a la situació, en cas contrari cometríem errors que afectarien negativament al nostre rendiment.

* La millora de l'autoconfiança
Si anem pensant negativament abans de la competició no la podrem fer bé. Els dubtes i la falta de confiança en un mateix és el primer pas cap al fracàs.

* El control de l'activació
No tenir unaactivació òptima pot afectar al nostre rendiment. L'atleta ha de ser capaç de relaxar-se en qualsevol situació. Amb una excessiva ansietat augmentarà el nostre consum d'oxigen, el cos es tibarà i no podrem realitzar bé els moviments.

* La facilitació i la potenciació d'habilitats motores
Les tècniques psicològiques ajuden a millorar els gestos tècnics que formen part de les diferentsespecialitats o a potenciar habilitats motores en activitats que requereixen una gran força o resistència.

* La facilitació del descans i l'acceleració en la recuperació de lesions
En l'esport és gairebé tan important l'entrenament com el descans.

* La millora de les relacions interpersonals
Fa referència a les relacions entre l'atleta i les altres persones. Molts esportistestenen moltes dificultats per a tenir bones relacions amb el seu entrenador i amics.


TECNIQUES DE PSICOLOGIA DE L’ESPORT

Les tècniques en la psicologia aplicada a l’esport son els mètodes o els processos que es duran a terme per a que les habilitats esmentades anteriorment tinguin èxit i el subjecte pugui realitzar la activitat en plenitud de condicions.
Aquestes tècniques son sis:* Entrenament en imaginació

Es pot definir com la repetició simbòlica d’una activitat física en absència de qualsevol moviment muscular gros. L’atleta imagina metòdicament, conscientment i de manera repetida, una acció esportiva sense dur a terme al mateix temps la seva execució pràctica.
Els objectius de l’entrenament en imaginació són:
a) Facilitar les habilitats motores millorant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología del deporte
  • La Psicología Del Deporte
  • Psicologia del Deporte
  • Psicologia deportiva
  • Psicologia del deporte
  • psicología del deporte
  • Psicologia del deporte
  • Psicologia del deporte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS