Deportes

Páginas: 3 (554 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
2. Recerca i organització de dades
Informació:
Aquest atemptat, va provocar la mort de l’arxiduc Francesc Ferran, hereu de l’imperi austríac i de la seva dona Sofia. Aquest atemptat el va ferGavrilo Princip, membre de la facció terrorista Mano Negra. L’objectiu d’aquesta organització, era la ruptura de les relacions de les províncies eslaves del sud i la creació d’una Gran Sèrbia. Lamotivació política de l’assassinat era compatible amb la ideologia del moviment conegut com Jove Bòsnia .
Selecció:
En la primera meitat del segle 19, els lliberals afirmaven que l’organització d’estatseuropeus seguint línies nacionals podrien conduir a una Europa pacífica. Estaven molt equivocats.
L’atemptat de Sarajevo.
Aquest sistema nacional, va produir competitivitat.
Les rivalitats perinteressos comercials i colonials es van intensificar durant una frenètica expansió imperialista.
Es van formar dos aliances: Alemanya i Àustria, i per l’altra banda, Itàlia, França, Gran Bretanya i Rússia.Les tensions van augmentar ja que:

Aquestes aliances no complien la seva idea bàsica i cada nació es movia per el seu propi interès.
No tots els grups ètnics havien arribat a formar una nació.Els moviments obrers socialistes s’havien enfortit a principis del segle 20 i eren propensos a vagues per aconseguir els seus propòsits.

Organització:
Nacionalisme
La Revolució Francesa i lesGuerres Napoleòniques havien difós per la major part del continent europeu el concepte de democràcia, estenent així la idea de que les poblacions que compartien un origen ètnic, una llengua i unsmateixos ideals polítics tenien dret a formar estats independents. No obstant això, el principi de l'autodeterminació nacional va ser totalment ignorat per les forces dinàstiques i reaccionàries que vandecidir el destí dels assumptes europeus al Congrés de Viena (1815). Molts dels pobles que desitjaven la seva autonomia van quedar sotmesos a dinasties locals o a altres nacions. Les revolucions i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Deporte
  • Deporte
  • Deportes
  • Deporte
  • Deportes
  • Deportes
  • Deportes
  • Deportes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS