descartes

Páginas: 2 (457 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2014
DESCARTES

Breu biografia:

René Descartes va néixer el 1596 a La Haye. Va estudiar a l’escola La flèche però els trobava insuficients per la qual cosa va abandonar per emprendre el seu propicamí. Es va traslladar a París on es va relacionar amb persones molt importants però va acabar allistat a l'exèrcit holandès. Durant els anys va madurar fins que es va instal·lar definitivament a Holandai va morir el 1650.

Obres principals:

- Discurs del mètode.
- Meditacions metàfisiques.
- Principis de la filosofia.
- Les passions de l’ànima.


Coneixement

Segons Descartes l’objectiuper trobar el coneixement es la recerca de la certesa.
El mètode (camí) és el camí que hem de seguir per arribar a aquest coneixement veritable.
Per Descartes només existia un únic saber perquèla raó, facultat que possibilita el saber, és única. Per tant, si hi ha una única raó i un únic saber, un únic mètode és el que és necessita per arribar al coneixement en qualsevol àmbit: s’ha debuscar les regles bàsiques del bon ús de la raó, per tant Descartes genera un estudi per conèixer l'estructura i el funcionament de la raó.


Per fer-ho aplica el mateix procediment que lesmatemàtiques: Buscar únicament principis evidents i dubtar de totes les altres veritats, ja que no podem considerables com veritables. Per aixo exposa cuatra regles del mètode:

- Regla primera: L'evidencia.Que tots els primers principis siguin evidents, es a dir, clares i distintes, sense confusions.
- Regla Segona: L'anàlisi. Es tracta d’analitzar les parts més complexes dels dubtes exposats a partirde les seves parts més simples, fins que aquesta es presenti com evidents.
- Regla Tercera: La síntesi. Aplicar un ordre, del més simple a lo més complex.
- Regla quarta: La Revisió. Per garantirla validesa del procés, cal una constant revisió.


Descartes per recercar aquest coneixement, no pot prendre com fonament l’experiència dels sentits, ja que aquests ens enganyen ni de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS