Descobreixen planta carnívora que menja rates

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 2 de enero de 2015
Els científics fan un pas de gegant cap a la vida artificial

Un equip de científics ha aconseguit fabricar un cromosoma eucariòtic. La importància d'aquest èxit rau que, introduït en unacèl·lula eucariota -com les que integren tots els éssers vius menys les bacteris- permetrà la reproducció de qualsevol genoma complex, des del d'una mosca, passant per una planta, els antibiòtics, les vacuneso la substància que en cada cas es requereixi.
La troballa ha estat realitzat per l'equip internacional de científics dirigit per Jef Boeke, director de l'Institut Langone Medical Center per aSistemes Genètics de la Universitat de Nova York. Aquests investigadors han sintetitzat el primer cromosoma funcional en llevat, un pas important en el camp emergent de la biologia sintètica, com és eldisseny de microorganismes per produir nous medicaments, matèries primeres per a l'alimentació i biocombustibles.
Durant els últims cinc anys, els científics havien construït els cromosomes bacterians-procariotas- i l'ADN dels virus, però aquest és el primer cas d'un cromosoma eucariota, l'estructura transporta els gens en el nucli de totes les cèl·lules animals i vegetals.
L'èxit ha estat queaquest cromosoma fabricat en el laboratori pugui integrar-se en una cèl·lula viva de llevat. "hem demostrat que les cèl·lules de llevat que porten aquest cromosoma sintètic són molt normals. Escomporten de manera gairebé idèntica a les cèl·lules de llevats naturals, només que avui tenen noves funcions i poden fer coses que el llevat natural no es pot", explica el responsble de la investigació.Tot i el llevat (Saccharomyces cerevisiae) és un fong insignificant amb una sola cèl·lula, comparteix un terç dels seus 6.000 gens amb l'home. Els cromosomes són estoigs on està inclosa la informaciógenètica, en aquest cas concret, en ser eucariotes, d'organismes superiors. El llevat té un genoma amb 16 cromosomes, enfront dels 46 dels humans.
L'equip va ser capaç de manipular grans seccions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plantas carnívoras y animales carnívoros
  • Plantas carnivoras
  • plantas carnivoras
  • plantas carnivoras
  • Plantas carnivoras
  • Plantas Carnivoras
  • Plantas carnivoras
  • plantas carnivoras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS