Descripción

Páginas: 2 (363 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
MENORCA
Un autèntic paradís, preciosa, suau, verge, tranquil·la, assossegada i lluminosa. Això és Menorca si parlem del seu litoral. L’illa Balear conté més de setanta platges amb un atractiunatural indiscutible. La gran majoria són de sorra fina i d’un color blanquinós en el sud i més grossa i vermellosa en el nord, color que contrasta sens dubte amb les aigües netes i cristal·lines que lesdecoren.
El sud de Menorca es caracteritza pels seus profunds barrancs i les captivadores cales que formen al final. Com ja hem dit, es tracta de cales de sorra fina i blanca, color que s’uneix amb elturquesa de les aigües que les embelleixen. Són llocs extraordinaris impossibles d’oblidar. Però el sud no es caracteritza només pel litoral, ja que en la profunditat dels seus barrancs, tema denombroses llegendes, s’amaguen coves obscures però amb unes encisadores vistes que captiven. La majoria dels seus pobles, minuciosament blanquejats, ens mostren l’encant de la vida tradicional, mentre queles restes arqueològiques que posseeix l’illa aconsegueixen que la història es sumi a la bellesa.
Al nord de l’illa les roques fosques i poc permeables formen unes valls amples, un paisatgecaracterístic amb una gran riquesa ecològica. Aquest entorn es veu ornamentat per unes cales extraordinàriament plàcides i tranquil·les. Però igual que el sud de Menorca, el nord també posseeix altresencants que no cal oblidar, com per exemple el punt més elevat de l’illa, la muntanya de El Toro o el cap de Cavalleria, el punt més al nord de Menorca. En aquest últim podem notar la força del vent detramuntana que acariciarà als visitants que, pels camins de pedres negres i roques inexactes, s’acostin al far que de nit il·lumina el mar mostrant la seva calma.
Podem dir, aleshores, que Menorca ésuna terra única que ofereix a tots els seus visitants l’oportunitat de conèixer-la, sentir-la, estimar-la i finalment, estranyar-la. Perquè una vegada has sentit la pau i tranquil·litat que l’illa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Descripción
  • La descripción
  • Descripcion
  • Descripcion
  • Descripciòn
  • Descripción
  • Descripcion
  • Descripcion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS