“Després de la tempestat”

Páginas: 3 (523 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2012
“Després de la tempestat”

El text que em proposo a comentar és el poema titulat “Després de la tempestat” del recull de Joan Maragall, Visions i cant. Concretament situat a la part de“L’intermezzo”.
Pel que fa a l’estructura del poema, podem observar que és una composició de versos decasíl•labs i està dividida en tres estrofes, en què és combina la rima consonant i assonant.
Els objectiusdel desenvolupament del meu comentari són en primer lloc, demostrar que Joan Maragall en el seu poema “Després de la tempestat”, dóna una pinzellada de tres corrents estètics molt importants dins del’àmbit del modernisme. Aquests són, el regeneracionisme, vitalisme i nacionalisme. I en segon lloc, veure-hi el sentit literari que té cadascuna de les parts de l’obra.
En l’obra de Maragall podemveure que un dels corrents més destacats als poemes de les Visions és el vitalisme. A tall d’exemple ho podem veure en el poema del “Comte Arnau”, i en els Cants, al “Cant de Novembre” i al cant“Els tres cants de la guerra”.
Gosa el moment;
gosa el moment que et convida,
i correràs alegre a tot combat:
un dia de vida és vida:
gosa el moment que t'ha sigut donat.
Cant deNovembre,1895
Maragall pren de Nietzsche la imatge de l’home superior i exaltador de la vida. .
Pel que fa al Nacionalisme, Maragall amb la seva obra vol arribar a transmetre que no cal ser català perllegir aquest recull, perquè ell amb la seva paraula maragalliana era capaç d’obrir un camí cap a la saviesa, amb una exaltació patriòtica i una percepció filosòfica d’optimisme essencial.
Finalment,del regeneracionisme podem dir que és l’intent de formació d’una imatge de la nacionalitat, l’elaboració d’una ideologia nacionalista catalana adaptada als nous models. Maragall, aplica a lesVisions una nova forma mítico-simbòlica a una vella idea del particularisme catalanista, en oposició, a la tendència a somiar del poble castellà. L’autor dona una exaltació col•lectiva, la d’un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Despres Del Silenci
  • Després De La Eso
  • El teatre català després del modernisme
  • La història després de la fi de la història
  • Despre publicitate
  • DESPRO CRUDO
  • Comentaria Mapa Històric. Europa Després De La Pau De Westfàlia.
  • La Societat De Dubai Abans I Despr S

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS