Determinisme Ambiental O Educacional

Páginas: 2 (405 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2015
Determinisme ambiental o educacional
Segons aquesta posició, no són els gens els que determinen la nostra conducta, sinó els factors ambientals. Aquests factors poden ser de diversos tipus: socials,culturals, econòmics, familiars... i, fins i tot, factors educacionals.
L'educació i l'aprenentatge són decisius en el comportament. Per als defensors d’aquesta posició, qualsevol acció es potentendre com una resposta a condicions ambientals i es possible modificar-la canviant la influència de les condicions ambientals mitjançant l'aprenentatge.
Per posar una situació d'exemple, si estem creuantuna carretera amb el semàfor en vermell, en veure un cotxe que es dirigeix cap a nosaltres a tota velocitat, no ens apartem perquè la nostra ment decideix apartar-se, sinó pel fet que la situació ensobliga. Per tant, els nostres actes són d'alguna manera manifestacions del subconscient, induït per la pressió "ambiental" de cada moment.
Així doncs, pel fet que la conducta humana és permeable alsensenyaments rebuts i és un efecte d'estímuls ambientals, és possible canviar-la manipulant-los. Per fer això es potencien unes determinades accions per mitjà del reforç positiu (premi) i s'inhibeixenaltres comportaments per reforç negatiu (càstig).

Burrhus Frederic Skinner
Psicòleg nord-americà influenciat per Pavlov i John Broadus Watson.
Era un dels líders del conductisme radical, teoria quedefensa que és possible explicar la conducta dels individus com un conjunt de respostes fisiològiques condicionades per l'entorn.  Per mitjà de l'estudi de les tècniques de modificació de laconducta, pretenia la unificació del conductisme animal amb el conductisme humà, és a dir, tant éssers humans com animals tenen les mateixes lleis o normes a l'hora de desenvolupar les seues conductes.
Elsseus experiments més coneguts van ser realitzats amb coloms i consistien a donar aliment als coloms per mitjà d'un mecanisme automàtic que s'obria aleatòriament sense tenir en compte el comportament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacional Ambiental
  • Educacional Ambiental
  • Determinisme
  • DETERMINISME GENETIC
  • Le determinisme en germinal
  • Cultural determinism
  • educacional
  • educacional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS