DIa de la dona Treballadora

Páginas: 2 (480 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2013
Dia Internacional de la Dona Treballadora

El Dia Internacional de la Dona Treballadora es commemora per la lluita de les dones per la igualtat amb els homes i el desenvolupament com a personaindependent. El dia de celebració és el 8 de març i se celebra des del 1911, on la primera convocatòria va ser a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa.
Després, al 1977, l’ONU va proclamar el 8 de marçcom el Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Pau Internacional.

Paper de la dona a la història
Fins a la Revolució francesa la dona no havia pres consciència de la seva situació social, iva ser en aquesta època quan van anar cap a Versalles a reclamar la igualtat social. Durant la Revolució francesa es van fer les primeres peticions de drets per a la dona.
Durant el segle XIX lesdones es van revolucionar per aconseguir una millora de les condicions laborals. Un fet que va marcar a les dones com a revolucionaries va ser l’incendi al 1908 d’una fàbrica de Nova York que va acabaramb la vida de més d’un centenar de dones que s’havien declarat en vaga dins d’una fàbrica.
Primeres celebracions del Dia de la Dona
Les primeres celebracions del Dia de la Dona van ser, per part deles socialistes nord-americanes l’últim diumenge de febrer de 1908. A Europa l'any 1910 en la 2na Conferència Internacional de Dones Socialistes Clara Zetkin proposà l'establiment del Dia Internacionalde la Dona per tal de promoure el sufragi femení, a més de la pau i la llibertat. Així doncs el 19 de febrer de 1911 les europees celebraren la diada.
El Dia Internacional de la Dona queda fixat enla data del 8 de març a partir de la sortida al carrer (en protesta per la manca d'aliments) de les dones russes el 8 de març de 1917.
Esdeveniments a Girona
A la ciutat de Girona, per commemorar elDia Internacional de la Dona es fan tallers, activitats, jornades d’esport, etc. Tot entre el 2 i el 21 de març.



Dia Internacional del Treballador
El Dia Internacional dels Treballadors, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dona Treballadora
  • El día de campo de don chancho
  • Dona Treballadora
  • guion de dia de las madre de doña luch
  • TREBALL SOBRE LES DONES
  • primer dia de treball
  • Dia internacional de la dona
  • DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS