Diccionari per a ociosos

Páginas: 5 (1138 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2015
DICCIONARI

PER

A

OCIOSOS






ÍNDEX

1. Quina imatge de l'autor t'has construït a partir del llibre? Exposa el perfil ètic i intel·lectual de Fuster i justifica'l amb citacions integrades en el teu text....pàg. 2

2. Extrau del llibre quatre oracions significatives que aïllades puguen ser considerades com a aforismes....pàg.3

3. Fes un resum i comenta el tema i la tesi de les entradessubratllades....pàg.4

4.Tria un dels articles del diccionari amb què et mostres especialment disconforme i escriu un xicotet assaig o article d'opiniò en què intentes refutar-lo a partir de la teua experiència....pàg.6

















1
1. Quina imatge de l'autor t'has construït a partir del llibre? Exposa el perfil ètic i intel·lectual de Fuster i justifica'l amb citacions integrades en el teutext.

Encara que el títol del llibre siga Diccionari per
a ociosos, Joan Fuster amb la seua obra no busca escriure un diccionari com a tal sinó que allò que fa és redactar una sèrie d'escrits d'extensió diversa i de diferents époques, després decidix posar una paraula com a títol de cada escrit i aquestos els ordena alfabèticament. A més a més, trobem que als seus relats tracta temes relacionats ambproblemes diaris.
Pel que fa al perfil de l'autor, trobem que Joan Fuster és una persona culta i formada ja que fa moltes citacions a diversos moments i personalitats històrics amb una gran transcendència com Plató,Simone de Beauvoir,Napoleó,Wamba,Pitàgores o Shakespeare.
Finalment, hem deduït que a Joan Fuster li agradava reflexionar sobre temes diversos i després plantejar les seues reflexionsal llarg dels seus escrits,de fet,aquesta és la estructura que seguixen la majoria dels capítols d'aquest llibre,per exemple,el capítol ''Convicció'' el comença amb la segúent reflexió: ''Tota convicció -convicció seriosa-se us convertirà en prejudici per a les conviccions ulteriors''. El mateix pasa al capítol ''Cinisme'': ''Cal insistir-hi:convé reivindicar el cinisme''. I així amb la granmajoria de capítols,cosa que ens porta a pensar de Fuster com a una persona cultivada i amb un gran coneixement dels diferents esdeveniments històrics.






2
2. Extrau del llibre quatre oracions significatives que aïllades puguen ser considerades com a aforismes.

''Mentre dormiu us creix la barba: això és el temps'':Amb aquesta oració Joan Fuster pretén relacionar el fet de créixer la barba amb elpas del temps i es referix a la rapidesa amb la que s'esfuma aquest.

''Quan diem la gent, mai -o quasi mai-, en general, no volem al·ludir-nos a nosaltres mateixos'': L'autor utilitza aquest aforisme per a referir-se a que utilitzem el terme ''la gent'' referint-nos a els altres perque ens resistim a veure'ns submisos en la indeterminació d'un grup.

''Tota coincidència entre les meves idees i lesteves és això:pura coincidència'': Aquest aforisme expressa la reflexió de Fuster de què cadascú es crea les seues idees pròpies i qualsevol coincidència en aquestes amb les d'un altes no va més enllà de la pura casualitat.

''Tota convicció -convicció seriosa- se us convertirà en prejudici per a les conviccions ulteriors'': Joan Fuster exposa amb aquesta reflexió que totes les conviccions queadquirim sobre un tema qualsevol fan funció de prejudici i aquesta sèrie de conviccions tindran influència a l'hora de traure noves conclusions.







3
3. Fes un resum i comenta el tema i la tesi de les entrades subratllades.

Cadira: En aquest fragment Joan Fuster tracta de fer un resum de l'història de l'evolució de les cadires. Aplega a la conclusió de que les cadires han sigut fetes al llargdels anys tomant com a únic objectiu l'estética i sense tindre en compte el comfort. A pesar d'això, l'autor ens conta que ha hagut un progrés en el disseny de les cadires i actualment sí es pensa en el factor comfort.

Com a tema tenim l'evolució de les cadires i com a tesi les cadires s'han de fer còmodes.

Escepticisme: L'autor ens descriu els aspectes intel·lectual, moral, social, polític,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • diccionari per a ociosos
  • Diccionari per a ociosos
  • Comentari de les entrades: Nacionalisme, Xenofòbia i Sexe del diccionari per a Ociosos
  • 6 23 Diccionari Per A Ociosos IVAN ALBERT VICENT
  • Diccionari per a occiosos (resum)
  • Capital ocioso
  • Pero pero
  • Peras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS