DIETA EQUILIBRADA

Páginas: 3 (549 palabras) Publicado: 21 de enero de 2015
QUINES QUANTITATS DIÀRIES RECOMENTADES NECESSITEM NOSALTRES?

Nosaltres, necessitem dia a dia, 35 kilocalories per quilogram al dia en dones i 40 kilocalories per quilogram al dia en homes.Aquestes necessitats són per a persones que no aixequen pesos i fan activitats que no requereixen gaire esforç, com ara els oficinistes, advocats, metges, estudiants, botiguers, docents, infermeres que nomouen ni aixequen pesos, jubilats, mestresses de casa i altres persones que fan activitats físiques de poca intensitat com caminar o passejar, o esports com el golf, la vela i el tennis de taula.QUINA COMBINACIÓ D’ALIMENTS, ENS DONARIEN AQUESTES QUANTITATS RECOMANADES?
Esmorzar:
Un esmorzar saludable i equilibrat ens aporta aproximadament la quarta part de les calories consumides diàriament.Cereals: com el pa i les torrades (acompanyades d’oli d’oliva), els cereals d’esmorzar i de tant en tant, galetes. Tots aquests aliments, ens proporcionen hidrats de carboni d’absorció lenta, fibra,sals minerals i vitamines del grup B.
Lactis: com la llet, el iogurt, el formatge, els matons... Aporten proteïnes, la quantitat diària necessària de calci, vitamines A, D i del grup B.
Fruites: sónriques en hidrats de carboni d'absorció ràpida, minerals, vitamines i fibra. A més de l'aportació de vitamina C, la fruita reforça les defenses de l'organisme i ajuda a regular el trànsit intestinalgràcies a la fibra.
Dinar:
El dinar ideal ha d'incloure aliments variats dels diferents grups de forma equilibrada, igual com els que es recomanen en el sopar. Ha de representar entre el 30% i el 35%del valor calòric total.

En el primer plat, el segon plat i les postres, hi ha d’haver un element de cada un dels grups següents:

Pasta, arròs, patata o llegums 
Verdura o amanida
Carn, peix,marisc o ous 
Postres: fruita i/o lactis.
És interessant que aquest dinar contingui algun aliment vegetal cru (per l'aportament vitamínic): si ja s'ha menjat una amanida, es pot prendre un lacti...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dieta equilibrada
  • Dieta Equilibrada
  • Una dieta equilibrada
  • dieta equilibrada
  • dieta equilibrada
  • Dieta Equilibrada
  • Dieta equilibrada
  • Dieta Equilibrada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS