Dimecres de cendra

Páginas: 2 (422 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2012
DIMECRES DE CENDRA

Joan maragall (1860-1911) és considerat el primer poeta modern. La major part de la seva poesia és modernista i imitadora de models, diuen que l’únic que en crea és Maragall.Maragall parla molt sobre filosofs com Nietzsche, Ruskin, Novalis… per entendre la poesia de Maragall cal tenir present d’una banda el marc històric i cultural i per l’altre, els interesos propisd’aquest autor.
Maragall segueix el moviment modernista, que és un moviment sociocultural que manifesta els sentiment de la crisi del segle pasat, arranca de la decada dels 80 amb actituds de rebuig a lasituació social, política i literària espanyola de la Restauració
Aquest poema de 1896 està recollit a l'intermezzo de Visions i cants. En aquesta part del llibre es da referencia a la transició plenad’imatges de la vida quotidiana i la mirada cap al pasat. Aquesta part del llibre està composta per 14 poemes que contenen escenes quotidianes, relacionadeds amb la religiositat, el món infantil, lavivència de les festes populars, l’estiueig, l’amor… estan ordenats segons l’ordre cronològic d’escriptura o bé estàn ordenats segons a l’época de l’any a la que fan referència.
Permet fercomparacions amb poemes de la primera etapa. És un retorn als plantejaments vitalistes de la primera etapa però des del sentiment de desengany. El pretex religiós desapareix per exposar una vegada més que lapoesia és l'element regenerador, el retorn a la juventud i a la vitalitat. Manifesta esperança en el vitalisme en un moment de crisi.
El dimecres de cendra és el primer dimecres de quaresma, s'hi feiauna cerimònia religiosa de fer-se una creu de cendra al front, això simbolitza que venim i tornem de la pols o cendra, i només som en aquest món de pas.
El poema inclòs a Visions i cants està dedicata una noia la qual representa la vida, la vitalitat i la juventud. El poeta li demana que no es posi cendra, ja que en representa la mort i ella és la vida. Aquest poema inclòs a l'antologia hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • JOAN EL CENDROS
  • Les cendres del cavaller
  • les cendres d'angela
  • Les Cendres Del Cavaller
  • Cendres del cavaller
  • les cendres del cavaller
  • Comentario Les Cendres Del Cavaller
  • Cendres del cavaller

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS